Arkivfoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Turisme. Turistforening går ind i debat om færgerute

Af Turistforeningen for Ebeltoft og Mols v/Jørgen Laugesen

Succesen på Molslinien fra dens åbning i 1966 og til oliekriserne i 1970'erne var stærkt medvirkende til udviklingen i Ebeltoft, og op gennem årene fra 1970 til 2000 var Ebeltoft storkommune da også den kommune, der havde den største vækst, målt i befolkningstilvækst.

Ved etableringen af Molslinien forøgedes indbyggertallet i, dengang Ebeltoft Kommune, fra 11.000 til 15.000 ved 700 års jubilæet i 2001, skete der en kraftig udvikling af turist- og kursuserhvervet, ja væksten var langt over gennemsnittet for Aarhus Amt, som det hed dengang, og det stillede krav til nye lokalplaner og boliger i Ebeltoft området.

Molslinien var dengang, i sig selv en af de store arbejdspladser, men genererede rigtig mange arbejdspladser. Mange nye sommerhuse skød op, da folk fra Sjælland fandt det nemt at have sommerhus i Ebeltoft området.

En sådan succes kunne Molslinien, eller måske endnu bedre, et andet rederi sikkert genskabe,

Interessen for Ebeltoft og Mols er fortsat stigende, og der efterlyses flere og større sommerhuse, som sikkert også skyldes, at området har fået Nationalpark Mols Bjerge, med de mange fortællinger om den fantastiske natur Ebeltoft og Mols vitterlig har, og Nationalparken er dermed en ny sværvægter i turismeudviklingen.

Turistforeningens bestyrelse har på møde torsdag 10. august endnu engang drøftet situationen omkring Molslinien og den manglende lyst til at udvikle et koncept, som i langt højere grad passer til den tidligere så populære sejlrute. Turistforeningen mener derfor, det er bydende nødvendig, at alle politiske kræfter sættes ind på, at der fremadrettet kommer konkurrence på denne sejlrute vel at mærke fra et rederi, der har lidt forkærlighed for området, men også forståelse for og opmærksom på, at vi på Djursland i 2016 har haft 1.7 mio. overnatninger, hvilket er det højeste tal nogensinde. En del vil helt bestemt komme direkte fra Sjælland til Ebeltoft. Det skal også med, at højdespringeren, når det drejer sig om sommerhusudlejninger, er Syddjurs Kommune med 15 %, kun overgået af Guldborgsund.

Der er for Turistforeningen ingen tvivl om, at der med baggrund i ovenstående er alvorlige grunde til at ”gentænke” en alternativ spiller ind på sejladsen mellem Sjællands Odde og Ebeltoft.

Publiceret: 17. August 2017 19:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Ebeltoft

Bøger
ANNONCER
Se flere