Annonce

Plácido Domingo fejrer 50-års jubilæum med koncert i Odense

Den spanske verdenstenor Plácido Domingo har været på toppen i 50 år og fejrer jubilæet i koncert med Odense Symfoniorkester 24. november i Sparekassen Fyn Arena

Det er en af operaverdenens allerstørste stjerner, som det danske musikpublikum kan opleve fredag 24. november i Odense – Plácido Domingo.

Den spanske verdenstenor fejrer 50-året for sin første optræden som professionel sanger, og det sker med en koncert i Sparekassen Fyn Arena, hvor han akkompagneres af Odense Symfoniorkester.

I en alder af 75 år er Plácido Domingo fortsat på toppen af sin karriere, og han turnerer stadig over hele verden med sin unikke stemme, der gør ham til en af de dygtigste og mest indflydelsesrige operasangere, verden nogensinde har oplevet.

En af hele musikhistoriens største navne

Hans legendariske koncerter sammen med tenorkollegerne José Carreras og nu afdøde Luciano Pavarotti under navnet De Tre Tenorer udgør operahistoriens største koncerttriumfer og sikrede definitivt Plácido Domingos en eksklusiv plads blandt musikhistoriens allerstørste navne.

Hans imponerende CV tæller mere end 3.800 koncerter, hele 147 forskellige roller i store partier på operascener i hele verden, mere end 100 pladeudgivelser og et hav af Grammyer og andre priser og æresbevisninger og hæderstitler i en række lande.

Hans uovertrufne musikalske talent gør ham også til en efterspurgt og anerkendt dirigent.

Gennem årene har han således stået på dirigentpodiet ved mere end 500 forestillinger, og den dag i dag fungerer han som General Director for Los Angeles Opera.

Et scoop for arrangøren og Odense

Jubilæumskoncerten med Plácido Domingo i Odense er et scoop for arrangøren, JVB LIVE, der har været i lang og tæt dialog med den spanske tenors management, før koncerten kom på plads.

Selv om JVB LIVE tidligere har arrangeret store koncerter med navne som Volbeat, Elton John, Bob Dylan og Leonard Cohen, tøver administrerende direktør i JVB LIVE, Ole Bang Nielsen, ikke med at kalde Plácido Domingo for det hidtil største musiknavn, som det fynske koncertbureau har kunnet præsentere.

”Da muligheden for at hente Plácido Domingo til Odense endelig opstod, var vi ikke et sekund i tvivl og slog til med det samme. Som kunstner hører Plácido Domingo til på allerøverste globale hylde, og da vores mål som koncertbureau er at præsentere publikum for et bredt udvalg af koncertoplevelser, hvor kvaliteten betyder mere end genren, lod vi naturligvis ikke chancen for denne unikke koncert gå fra os,” siger Ole Bang Nielsen.

FAKTA
• Plácido Domingo med gæster og Odense Symfoniorkester
• 24. november 2017
• Sparekassen Fyn Arena.
• Billetsalg: Ticketmaster.dk
• Billetpriser fra kr. 450,-

Middag og overnatning

Der har været travlhed ved billetlugerne, siden salget af billetterne til koncerten med Plácido Domingo blev åbnet i november 2016.

Selv om Plácido Domingo rent honorarmæssigt hører til i den tunge ende af skalaen, har JVB LIVE bevidst lagt priserne i et leje, som starter, hvor så mange som muligt kan være med.

”Vi håber, at både operaelskere og musikfans generelt vil benytte lejligheden til at opleve en så enestående kunstner live på scenen, når han i Odense fejrer 50-året for sin professionelle karriere,” siger Ole Bang Nielsen.

Sparekassen Fyn Arena ligger i samme bygning som Hotel Odense i Odense Congress Center, hvilket giver publikum, der eventuelt kommer langvejs fra, mulighed for en totaloplevelse med en god middag, koncert med en verdenstenor og overnatning efter koncerten i kort afstand fra salen.

Domingo stadig i topform

Som sanger er Plácido Domingo stadig i topform. Det vidnede anmeldelserne om, da han 2. november 2016 havde begejstret presse og publikum ved en fuldstændig udsolgt koncert i Musikkens Hus i Aalborg.

”Det var ikke bare godt gået af Domingo, hans alder taget i betragtning. Det blev en blændende performance ud fra en hvilken som helst målestok," skrev Jyllands-Posten og gav koncerten seks stjerner.

 

 

Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sparekassen Fyn Arena
Ørbækvej 350 - 5220 Odense SØ
Spørgsmål omkring koncerter: 6556 0100
Dette indhold er produceret af annoncøren og afspejler nødvendigvis ikke Lokalavisens holdninger.