Udbudspriserne på boliger er stigende samtidig med, at antallet af boliger fortsat falder - optimismen er tilbage ifølge Danbolig. Foto: Schutterstock
Udbudspriserne på boliger er stigende samtidig med, at antallet af boliger fortsat falder - optimismen er tilbage ifølge Danbolig. Foto: Schutterstock
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Økonomi: Optimismen stiger hos boligejerne på Syddjurs

Udbudsprisen på boliger sat til salg er steget med 3,1 procent

Boligejere i Syddjurs Kommune er blevet markant mere optimistiske, når de sætter deres bolig til salg. Det ses på beregninger af udbudspriserne, som er lavet af boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit på baggrund af tal fra Finans Danmark.

Udbudsprisen er den pris, som boligen er til salg for. I Syddjurs har den gennemsnitlige udbudspris for et hus på 140 kvadratmeter ligget på 1.680.000 kroner det seneste år. Året før lå udbudsprisen på 1.630.000 kroner, og det svarer til en stigning på 3,1 procent.

“Vi er vidne til en utrolig positiv udvikling, hvor køberne tror på fremtiden. Det betyder, at de i højere grad realiserer deres boligdrømme, og det er med til at højne udbudsprisen,” udtaler indehaver af Danbolig Ebeltoft Lars Blach i en pressemeddelelse.

Udbudspriserne kan typisk tolkes som en strømpil for, hvad der kommer til at ske med huspriserne i den kommende tid.

”Udviklingen skal forklares med, at boligmarkedet har fået det bedre de seneste år. Der er kommet flere købere og renten er historisk lav, hvilket er den perfekte cocktail til stigende priser. Det er det gamle ordsprog om, at det er manden med grisen, der bestemmer prisen,” udtaler boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit i pressemeddelelsen.

Ændret styrkeforhold

”Samtidig betyder den lave rente mere i områder, hvor boligpriserne er høje, end i områder, hvor boligpriserne er lave, simpelthen fordi man ikke får den samme absolutte besparelse på et lille lån som et stort lån, når renten falder, fortsætter Lise Nytoft Bergmann, der hæfter sig ved, at antallet af boliger til salg er faldet med 22 procent siden toppen i juli 2011.

“Købernes optimisme giver en øget efterspørgsel, som afspejler sig i udbudsprisen. Mange steder er der ganske enkelt kommet flere kunder til færre varer, og det er med til at ændre styrkeforholdet mellem køber og sælger,” udtaler Lars Blach fra Danbolig Ebeltoft.

Nordea Kredit forventer, at huspriserne vil stige med yderligere tre procent i 2018.jesl

Publiceret: 24. August 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Ebeltoft

Bøger
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt