Landsby:

“Skulderklap” til Ørsted Biograf

5000 kroner fra Sparekassen Kronjylland, der sætter kontant pris på biffens korps af frivillige ildsjæle

Da biografen i Ørsted havde premiere på filmen “Så længe jeg lever” om den folkekære sanger John Mogensen, blev en næsten fyldt biografsal del i en uventet happening.

Inden filmen blev blæst op på det store lærred, hoppede en flok ansatte fra Sparekassen Kronjylland nemlig op på scenen for at aflever et kontant “skulderklap” og 5000 kroner til biografen.

“Vi synes det er vigtigt at anerkende dem, der hver dag skaber liv og aktiviteter i Ørsted og som er med til at gøre Ørsted til en attraktiv by. Derfor har vi valgt med hele byens hjælp at uddele et skulderklap”, lød det fra Joan Hitz, souschef i Sparekassen Kronjylland i Ørsted.

På Forårsmessen i Rougsøhallen kunne alle indstille de kandidater, de synes gør en særlig indsats for byen. Og som fortjener de 5000 kroner, som Sparekassen Kronjylland satte på højkant.

11 bragt i forslag

Blandt de mange gode forslag - 11 forskellige - blev Ørsted Biograf valgt ud.

“Flere havde indstillet Ørsted Biograf og i Sparekassen kan vi kun slutte op om, at den fortjener et særligt skulderklap. Alle de frivillige i biografen gør et kæmpe arbejde for vores by. De viser ikke bare mange gode film, men er også hurtige med de nyeste film, ligesom de er med til at vedligeholde den flotte biografbygning på Sygehusvej. En by af vores størrelse kan på ingen måde tage en biograf for givet og biografen må gerne vide, at den er både værdsat og vigtig for vores lokalområde”, understreger Joan Hitz.

Sparekassen Kronjyllands souschef fandt anledning til at rose det frivillige arbejde i byen, hvor fællesskabet i disse år trives i den helt store stil. Ikke blot omkring biografen og kroen, men også i mange andre sammenhænge.

“Det er vigtigt, at vi bliver ved med at bakke op om det lokale fællesskab og gør brug af områdets tilbud og det lokale erhvervsliv. For nylig er Sparekassen blevet det eneste pengeinstitut i byen og jeg håber, at mange også vil støtte op om os og være med til at sikre, at vi også i fremtiden kan bidrage til byens udvikling og gode tiltag”, sluttede Joan Hitz inden hun lod Ole Bornedal tage over med filmen om John Mogensen.

Her ses en del af de frivillige hjælpere, der blandt andet kommer fra Vivild, Nørager, Allingåbro. Kare, St. Sjørup - og så naturligvis Ørsted. Foto: John Pedersen

Her ses en del af de frivillige hjælpere, der blandt andet kommer fra Vivild, Nørager, Allingåbro. Kare, St. Sjørup - og så naturligvis Ørsted. Foto: John Pedersen

Frivillige fra mange byer

At Ørsted Biograf er langt mere end et lokalt Ørsted-fænomen fremgår med al tydelighed, af den store geografiske spredning blandt de frivillige, der driver biografen.

I dagens anledning var flere mødt op. I næste uge fortæller de i Lokalavisen Folkebladet lidt om, hvorfor de i rigtigt mange år har valgt at bruge en god del af deres fritid på at holde en af landets mindste landsbybiografer kørende.

Publiceret 17 April 2018 15:30

SENESTE TV