Musik:

Ebeltoft Garden opretter nyt miniband

Der skal flere medlemmer til garden, så man også i fremtiden kan sige ja til arrangementer. Nyt band sættes i søen

Af
Af Tommy Loberg Jøns

Hvis man går med en drøm om at spille musik, marchere og få masser af oplevelser rundt omkring i både ind- og udland, så er chancen der for alvor nu.
Særligt, hvis man er i alderen fra 3. klasse og opefter. For Ebeltoft Garden er på jagt efter nye medlemmer, der også i fremtiden kan være med til at sikre, at der kan spilles musik ved julearrangementer i byen og andre steder i landet. Derfor starter man 15. januar klokken 16-17 et miniband på den tidligere Toftevangskolen i Ebeltoft, hvor to dedikerede undervisere vil tage imod i gul blok.
“Vi er desværre ret meget i bekneb med medlemmer i Ebeltoft Garden. Tidligere var vi omkring 25 stykker, men nu er vi nede på 12-14 medlemmer, og det giver os nogle udfordringer, når vi skal ud og spille. Derfor har vi kigget på, hvordan vi kan lave nogle tilbud til unge mennesker, der gerne vil spille musik og være med i garden. Og med et miniband kan vi samtidig sikre en fødekæde, så vi ikke kommer til at stå i den her situation igen,” siger John Voigt, næstformand i Ebeltoft Garden.

Godt fællesskab

Han har selv været med i 18 år og har siddet på formandsposten i seks år.
Gennem den tid er det ikke ualmindeligt, at antallet af gardere svinger gennem årene, når folk flytter fra byen eller starter uddannelse i Aarhus, Randers eller København.
“Men vi har haft et meget markant frafald lige nu, og vi er meget tæt på grænsen for, at vi ikke kan sige ja til arrangementer, fordi vi ikke kan være sikre på at have folk nok. Vi er blevet meget afhængige af vores passive medlemmer, og de er gode til at bakke op. Men vi vil gerne gøre noget for at sikre at Ebeltoft Garden også i fremtiden er til stede i byen,” siger John Voigt.
Det bliver Michelle Knudsen og Søren Poulsen, der skal stå for undervisningen i henholdsvis blæseinstrumenter og tromme, og man behøver ikke selv være i besiddelse af et instrument.
“Det vigtigste er, at man har lyst til at spille et instrument og have et fantastisk socialt fællesskab. Vi gør meget ud af, at garden er et sjovt sted at være, og vi plejer at tage til udlandet for at spille hvert andet år. Vi har dog måtte sige nej tak til at spille i Spanien til en festival, da vi ikke har medlemmer nok til at deltage, men vi har tidligere været Østrig og en masse andre steder,” siger John Voigt.
Manglen på medlemmer bliver mest tydelig, når Ebeltoft Garden skal marchere.
“Det er ikke noget god løsning, hvis man ikke har en gruppe, der er stor nok. Så er det bedre, at vi står stille og spiller,” forklarer John Voigt, der beroliger eventuelle nye medlemmer.
“Man bliver ikke taget med ud til arrangementer, før man er klar til det. Og man kan sagtens komme med ud og marchere og ikke spille på et instrument, for det tager altså noget tid, før man har teknikken helt på plads.”
Der er tilmelding via Kulturskolen Syddjurs' hjemmeside, da det nye miniband bliver oprettet i tæt samarbejde med Kulturskolen.

Det nye miniband skal skabe en fødekæde til Ebeltoft Garden, så man ikke oplever et så markant medlemsfald igen. Pressefoto

Det nye miniband skal skabe en fødekæde til Ebeltoft Garden, så man ikke oplever et så markant medlemsfald igen. Pressefoto

Publiceret 09 January 2018 00:00

SENESTE TV