Ebeltoft:

Douglasgran stjålet fra Ørnbjerg Mølle

Natten til tirsdag har møllen haft ubudne gæster. Det er ikke første gang, tyve har forsøgt sig

Af
Af Tommy Loberg Jøns

Det var et trist syn, der mødte medlemmer af Ørnbjerg Møllelaug tirsdag morgen ved Ørnbjerg Mølle tæt ved Ebeltoft.
Dybe spor fra en lastbil, tegn på indbrud og en forsvunden stak douglastræ i store lange planker. Træ, der tilbage i 2011 blev fældet rundt omkring møllen for at levere noget af det træ, som møllen skulle restaureres med.
“Der har været en stor lastbil og hente træet, så der må næsten have været nogen, der har planlagt det her. Det er træ for omkring 20.000-30.000 kroner, der er forsvundet, så vi vil meget gerne have, at folk måske kan holde øje med, om det pludselig dukker op et sted,” siger Jac Hansen fra møllelauget.
Indbruddet har møllelauget meldt til politiet.
At der måske har været mere planlægning over indbruddet natten til tirsdag, vidner et indbrudsforsøg for nogle dage siden om. Her forsøgte tyve at komme ind i møllen, men de måtte opgive, da de ikke kunne komme ind med det værktøj, som de havde medbragt.
“Men det er så lykkedes dem natten til tirsdag i stedet,” siger Jac Hansen.
Ørnbjerg Møllelaug stammer fra 2009, hvor de kom på banen med en restaureringsplan for møllen, der for alvor fik luft under vingerne i 2011, hvor A.P Møllers fond og Augustinusfonden stillede op med de økonomiske midler, mens Skov og Naturstyrelsen stillede træet til rådighed. Men Kulturarvstyrelsen afviste, at lauget kunne bruge douglasgran til restaureringen af den fredede mølle, og derfor har træet været til opbevaring i møllen lige siden.
Indtil natten til tirsdag.

Publiceret 07 November 2017 12:55

SENESTE TV