KV17 - debat:

Løkke og Samuelsen skider højt og flot på Den Danske Model

Af Jens Olsen, formand for SF’s fagklub i Århus, Krypten 3, Femmøller, 8400 Ebeltoft:

“Dine løn- og arbejdsvilkår bliver udhulet, når østeuropæiske arbejdsgivere kommer til Danmark og underbetaler og snyder i skat.

Hvis timelønnen i din branche er 130 kr. i timen, underminerer man danske job, hvis de rumænske arbejdere kun får 80 kr. i timen. Det er helt uacceptabelt.

Mange firmaer fra Østeuropa, der arbejder her i Danmark, snyder også i skat. Men heldigvis har Arbejdstilsynet, SKAT og politiet gjort en kæmpe indsats for at bekæmpe social dumping.

Gennem skrap kontrol siden 2012 er det lykkedes SKAT at inddrive 500 mio. kr. fra disse svindel-firmaer. Penge, som vi kan bruge til velfærd. Desuden har Arbejdstilsynet stoppet stribevis af ulovligheder, der overtræder vores arbejdsmiljølov.

Derfor er det en katastrofe, at Lars Løkke nu siger okay til social dumping. Han vil gradvis droppe kontrollen, og en del af nedskæringen sker næste år. I 2019 vil der kun være sølle 5 ansatte tilbage i SKAT og Arbejdstilsynet, der skal bekæmpe social dumping – langt fra de 139 medarbejdere, der var til samme opgave i 2015.

Vi mener, det er helt uacceptabelt, fordi det vil underminere løn- og arbejdsvilkår for lønmodtagerne.

Men det er også et hårdt slag mod de danske arbejdsgivere, der betaler overenskomstmæssig løn og indbetaler skat sådan, som de skal. Den slags virksomheder er der heldigvis mange af, og dem skal vi beskytte mod unfair konkurrence.

Løkke og Liberal Alliance går nu arm-i-arm. De vil lade dårlige arbejdsgivere score kassen på underbetaling og snyde i skat.

Så Løkke og Samuelsen ved du, hvor du har: I angreb på danske løn- og arbejdsvilkår.

Det er en ommer. “

Publiceret 19 October 2017 22:21

SENESTE TV