RV17 - debat:

Jeg er er klar til at kæmpe for fortsat gode sundhedstilbud på Djursland

Af Marianne Kirkegaard (V), Syddjurs Byråd, kandidat RV17:

"Jeg har haft den fornøjelse at besøge Sundhedshuset i Grenaa til et åbent hus arrangement. Efter sygehusets lukning har det i en del år været op ad bakke at lokke praktiserende læger m.m. til fællesskabet i sundhedshuset, men nu er det endelig lykkedes.

Alle lokaler er udlejet og det summer af liv, aktiviteter og mennesker. Det er en kæmpe oplevelse at se. Her er praktiserende læger, fysioterapeuter, jordemoder, ambulant klinik, akutklinik, akutlægebil, røntgen, sundhedsskole, frivillige m.m.m. 
Det er vigtigt, at vi på Djursland har lokale sundhedstilbud. Lige så vigtig det er at vi har specialiserede supersygehuse, er det også vigtigt, at vi ikke skal rejse meget langt for at få taget en blodprøve, snakke med lægen eller hente medicin. 
Jeg synes derfor, det er en meget dårlig ide, at regionen i sin spareøvelse sender patienter til sygehusene for at få taget blodprøver. Det er ikke den rigtige øvelse at gøre, når der skal spares penge. I stedet skal man lægge sig i selen for at finde løsninger, der fortsat tilgodeser patienters ønske om at gå til sin lokale læge. Andet kan vi ikke være bekendt. 
I Grenaa og omegn har apoteket en stor betydning for mange mennesker. Derfor blev apoteket af regionen indstillet til en B-ordning med udvidet åbningstid og med vagtordning, men desværre fik apoteket en C- status. Det lykkes altså ikke denne gang. Vi skal derfor blive ved med at italesætte og arbejde for, at vi også på Djursland har gode sundhedstilbud til borgerne. 
Jeg vil arbejde for at Djursland har gode lokale sundhedstilbud nu og i fremtiden, og jeg stiller derfor op til Regionsrådsvalget 21. november 2017."

Publiceret 19 October 2017 11:09

SENESTE TV