KV17 - debat Norddjurs:

Østergaard alene i verden? – Nej slet ikke

Af Kai Hansen (V) - kandidat til KV17:

"Debatten for fremtidens skolestruktur i Norddjurs er skubbet i gang. Udvalgsformand Lars Østergaard (V) peger på nogle løsningforslag. En del kritikere ser kun på sognepolitik og ikke på helheden. Har selv tidligere været medlem fire år i samme udvalg. Allerede dengang vidste alle, økonomi og faldende børnetal kun gjorde tingene værre. Noget skal der ske, - hurtigt. 
Læs også: 
Kommentar: Østergaard alene i verden - Bjerregaards store chance
Forældrene har for længst valgt. De har i stor udstrækning benyttet friheden. Friheden til at vælge, hvor eget barn skal gå i skole. Mange har endda valgt skole uden for Norddjurs. Det er altså ikke dem, der kæmper for en LOKAL skole. 
Som underviser gennem 40 år, kan kun siges, at forholdene for lærerne omkring efteruddannelse og dårligere bygninger ikke har været ringere. Pengene er der ikke. De ansatte gør, hvad de kan men behøver hjælp. Ved at tænke omlægninger kan vi få bedre forhold. 
Landsbyerne dør, lyder det. Fritidslivet er væk. Noget sludder, der ikke er belæg for. Se på f.eks. Nørager, der blev årets landsby med fornemme fritidsmuligheder uden en skole. Norddjurs har 46 bysamfund og de fleste uden en skole. 
Skolerne skal give bedst mulig undervisning. Det fortjener børnene. Jeg er ikke opdateret til præcist at kunne pege på den endelige løsning, men stiller gerne op til arbejdet med at skabe forbedringer."
 

Publiceret 19 October 2017 09:16

SENESTE TV