Ungdomsfodbold:

Aunings U16 drenge bød topholdet flot trods

Trods 2-1 nederlag til suveræne Lyseng i sæsonens sidste kamp slutter Auning på en andenplads i Liga 3

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der er for langt mellem snapsene, når det gælder ungdomsfodbolden og ikke mindst kvaliteten af den på Djursland i rækkerne fra U14-U15 og frem til U19 på både drenge- og pigesiden.
Mange klubber kan overhovedet ikke mønstre hold i de nævnte aldersklasser, og derfor er det også en lise for sjælen at kunne fortælle en positiv historie om et godt ungdomshold på Djursland.
Aunings oprykkere til U16 Liga 3 handler det om. Selv om truppen er lille, og der af til skal klippes en hæl og hugges en tå, når holdet skal udtages, så har Auning under ledelse af cheftræner Jeppe Friis formået at bide sig flot fast i Liga 3.
Så flot, at holdet slutter på en andenplads.
Onsdag spillede holdet topopgør mod den suveræne duks, Lyseng, på Auning Stadion.
Lyseng har været klart bedst i rækken og kunne tåle at tabe kampe med 6 mål og stadig slutte foran Auning.
Auning havde også en del at spille for, da de to bedst pladcerede 2. pladser i efterårets seks Liga 3 kredse rykker i Liga 2, og med en sejr ville det med meget stor sandsynlighed betyde oprykning for Auning.

Perfekt start

Auning fik en fantastisk start på opgøret og bragte sig foran ved Emil Bang allerede efter 3 minutter på straffespark.
"En meget flot 1. halvleg med god fight og flot spil og Auning i teten. Lysengs fik desværre udlignet kort før pausen ved deres ekstremt farlige angriber August Rosholm Jacobsen, som har scoret efter behag og lavet 17 mål i 10 kampe for Lyseng," fortæller Jeppe Friis.

Efter pausen kom spillet lidt mere over på Lysengs fødder dog uden, at topholdet blev farlige for alvor. Lyseng scorede sejrsmålet fem minutter før tid og meget symptomatisk i en kamp uden de store chancer på et langskud af Anas Hammid.
"Vi havde bestemt en stor ære af kampen. Lyseng er bedre end os på vigtige parametre som fart og fysik, men drengene gjorde det vildt godt, og det er det bedste ungdomsresultat for Auning IF's ungdom nogensinde at slutte som nummer 2 i det, der i dag hedder Liga 3," siger en stolt Jeppe Friis.

For Auning-holdet gælder det nu en tur til Holland i efterårsferien, inden der er pokalkamp 28. oktober mod Vorup FB.

Publiceret 12 October 2017 12:54

SENESTE TV