Divisionshåndbold:

Optimismen blomstrer i Nørre Djurs HK

Glesborg-klubbens håndboldherrer i 3. division har lagt flot fra land med tre sejre i rap med nye spillere i staben

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HK's håndboldherretrup har aldrig været bredere sammensat end i denne sæson trods fraværet af de to unge talenter, Mathias Nymark Rasmussen og Mikas Korsgaard, som begge er på udenlandsrejse.

Både førsteholdet i 3. division og andetholdet i Serie 1 er startet ud med brask og bram. Glesborg-klubbens flagskib i 3. division har således vundet sine tre første kampe, selv om holdet, ifølge cheftræner Erik Flak Jørgensen, endnu ikke har været helt oppe at ringe spillemæssigt.

Han er fortsat ansvarlig for herretruppen i et tæt samarbejde med Jan Mathiesen, Knud Ove Nielsen og holdleder Jakob 'Post' Lunøe.
Hertil kommer den spillende målmandstræner Morten Dueholm.
Sidstnævnte udgør i øjeblikket målmandsduoen på førsteholdet sammen med nytilkomne Kasper Kolstrup Møller (tidligere Kolind-Perstrup), der har sat en lovende karriere som elitedommer på vågeblus.

Klare forstærkninger

“Vi er fast 22-25 mand til træning to gange om ugen, ligesom folk passer deres løbe- og styrketræning, og det har vi kunnet se i de første kampe, hvor vores modstandere har tabt pusten det sidste kvarter, mens vi har kunnet holde dampen oppe, selv om spillet ikke har været prangende,” siger Erik Flak Jørgensen.

Nørre Djurs HK steppede allerede i sidste sæson gevaldigt op med et eliteudvalg, der har Klaus Allermann, tidligere førsteholdsmålmand i klubben, som formand. Han arbejder tæt sammen den tilbagekomne førsteholdsspiller og topscorer Nicolaj Danefeld Hansen, der i sidste sæson trænede og spillede i Viborg HK.

Det har professionaliseret både klubbens samarbejde med sponsorer, men også med den sportslige sektor.

Elitesatsningen, der går hånd i hånd med breddetækningen i landsbyklubben, har tiltrukket en række nye spillere op til denne sæson.
Ud over de nævnte er det: Henrik Storm Pedersen (tidligere ligaspiller i Ribe, SønderjyskE og TM Tønder), Jeppe Pedersen (tidligere Kolind-Perstrup), Morten Pedersen (tidligere Aastrup/Hammelev-Grenaa og en enkelt sæson i Nørre Djurs HK), Jesper Kusk (tidligere Kristrup) og Jacob Damgaard (tilflytter til Bønnerup). Endvidere er tidligere førsteholdsspillere som Mikkel Eriksen og Nicklas Høgh tilbage i fuldt vigør.

Ved jorden at blive

Den gode start med lutter sejre til både første- og andetholdet får dog ikke Erik Flak Jørgensen til at falde i svime og love lutter guld og grønne skove.

“Vi har aftalt, at vi efter 4-5 kampe med førsteholdet sætter os ned og snakker målsætning frem til jul,” siger Erik Flak Jørgensen.

“Jeg synes, at 3. division virker en kende stærkere end sidste år, så det bliver ingen badeferie for os eller de øvrige hold. I modsætning til de seneste sæsoner har vi nu en bredde, der gør, at vi kan skifte fornuftigt ud, så vi ikke slider unødigt på de samme spillere, og det er selvfølgelig et kæmpe plus.”

Nørre Djurs HKs 3. divisions herrer spiller sin næste kamp søndag 22. oktober klokken 16 i 'Hulen', Nørre Djurs Hallen, hvor Dronningborg kommer på besøg.

Samme dag spiller Serie 1 herrer lokalopgør mod Aastrup/Hammelev-Grenaa klokken 18.30 ligeledes i Nørre Djurs Hallen.

Publiceret 12 October 2017 09:49

SENESTE TV