Det gode liv på landet:

Arkitekturpris til smukt landsbyhus i Boeslum

Komiteen bag Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris 2017 var ikke i tvivl om, at Anne Dorthe La Cour’s funktionelle og ladelignende landsbyhus skulle have årets pris

Af
Af Lars Norman Thomsen

Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris 2017 blev uddelt på Arkitekturens Dag 2. oktober 2017. Den glade modtager var Anne Dorthe La Cour for hendes nybyggede og meget smukke landsbyhus med tilhørende gårdhave i Boeslum.

Komiteen bag Arkitektur- og Bevaringskomiteen havde i år valgt at sætte fokus på landsbyhuset og det gode liv i landsbyen, og der blev fremsendt mange forslag til komiteen, som i slutspurten ikke var i tvivl om, at det ladelignende landsbyhus i Boeslum var en værdig vinder i tæt konkurrence med den nybyggede spejderhytte i Hornslet.

Det afslørede viceborgmester og formand for Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, Kirstine Bille, da hun motiverede komiteens valg og hædrede den glade vinder ved en lille festlighed på adressen i Boeslum.

“Vi har i år valgt at sætte fokus på det gode liv på landet og landsbyhuset, og vi har valgt at give årets pris til et projekt, der på fornem vis gentænker længehuset. Længehuset er den oprindelige bygningsform på landet. Det vindende projektet forholder sig til den omkringliggende landsby på en smuk og værdig måde, hvilket også har været medvirkende til at valget er faldet på netop dette projekt. Vi vil gerne anerkende og glæde os over, at der i kommunen er projekter, der bidrager til det gode liv i landsbyen og som er smukt afpasset omgivelserne og det bebyggede miljø i landsbyen. Vi håber det præmierede projekt kan være til inspiration for alle, der gerne vil bygge i landsbyen,” lød hyldestordene fra Kirstine Bille.

Der er højt til loftet på alle måder i det smukke landsbyhus i Boeslum. Indretningen emmer af glæde, velvære og en lyst til at få besøg. Foto: Lars Norman Thomsen

Der er højt til loftet på alle måder i det smukke landsbyhus i Boeslum. Indretningen emmer af glæde, velvære og en lyst til at få besøg. Foto: Lars Norman Thomsen

Smuk plakette af glas

Alle har kunnet indstille forslag til kandidater til prisen. Komiteen valgte i alt 10 forslag ud, som komiteen efterfølgende besigtigede.
Blandt de udvalgte forslag var også projekter som på forskellig vis har haft positiv indflydelse på landsbyen og det gode liv på landet.

Med prisen følger en smuk plakette af glas, udformet af kunstner Micha Karlslund, fra Handrup ved Ebeltoft.
Anne Dorthe La Cour har samarbejdet med en arkitekt og en lokal håndværker om opførelsen af det unikke landsbyhus, der er på 126 kvadratmeter.
Uden at ville afsløre prisen for herligheden, vil hun godt røbe, at det med omtanke kan lade sig gøre at bygge et landsbyhus til rimelige penge.

  • Komiteen bag Syddjurs Kommunes Arkitektur- og Bevaringspris 2017 består af: viceborgmester og udvalgsformand Kirstine Bille, som er formand for komitéen. Endvidere af Anna Søgaard Nielsen, udpeget af Foreningen By- og Landskabskultur i Syddjurs - BLIS, Jørgen Nyhuus, udpeget af museumsforeningen og lokalarkiverne, Jakob C. Pedersen, udpeget som akademisk uddannet arkitekt og Poul Møller, Direktør i Syddjurs Kommune
  • Se videoindslag på www.facebook.com/adresseavisen

Publiceret 12 October 2017 11:06

SENESTE TV