Ebelfestival har for alvor fået vokseværk

Uge 42 kommer til at summe af liv over store dele af byen med det største program i historien. Udfordringen kan blive vejret.

Af
Af Tommy Loberg Jøns

Der bliver for alvor gang i byen, når endnu en udgave af Ebelfestivalen løber af stablen fra 14. oktober til 21. oktober. Festivalen har fået vokseværk i en grad, så den ikke længere kan holde sig på festpladsen og Rådhustorvet.
To yderligere torve bliver nemlig også indtaget med markedsboder, så en stor del af byen bliver endnu mere inddraget i festlighederne.
Til stor glæde for festivalens formand Palle Erik Rasmussen.
“Vi vil rigtig gerne prøve på at inddrage resten af byen endnu mere i Ebelfestivalen, og det er vi godt i gang med, når der kommer flere markedsboder og et endnu større program,” siger Palle Erik Rasmussen, der ikke tøver med at kalde årets program for det største i festivalens historie.
“Der er kommet fire sider mere i det trykte program og vi har prøvet at finde endnu flere ting for børnene. Vi ved, at der er mange børn, som besøger bedsteforældre i Ebeltoft i efterårsferien og derfor prøver vi hele tiden at gøre programmet bedre og større.”
Blandt de nye ting for børn i år er blandt andet cirkuslære, en trafikskole samt en minifilmfestival.

Vand er et problem

Men det er bestemt ikke kun for børnene, at der er nye ting på programmet.
Selve festpladsen vil have et helt anderledes udtryk i år med to store telte - et til fødevarer og et til kunstudstilling.
Beslutningen bunder blandt andet i sidste års massive problemer med vand på festpladsen og et kloaksystem, der ikke kunne håndtere store regnmængder.
“Vi har været i dialog med Syddjurs Kommune omkring sidste års problemer med vand på pladsen og de har renset kloakkerne op. Men vi kan ikke være sikre på, at det virker, så vi har planlagt efter, at folk kan være så lidt ude på pladsen som muligt og i stedet skabe to hyggelige telte, så vi minimere trafikken på pladsen,” siger Palle Erik Rasmussen, der samtidig gør det klart, at hvis problemerne med vand på pladsen bliver et tilbagevendende tema, så kan festivalen ikke længere bruge pladsen.
“Men nu ser vi, om det fortsætter. Vi prøver at løse det lige nu med teltene.”

Der vil igen i år være masser af oplevelser på Rådhustorvet også, hvor æblerne igen vil være i fokus. Pressefoto

Der vil igen i år være masser af oplevelser på Rådhustorvet også, hvor æblerne igen vil være i fokus. Pressefoto

Spændende samarbejde

En lang række af de nye arrangementer ved dette års Ebelfestival er kommet gennem et helt nyt samarbejde mellem festivalen og Syddjurs Bibliotek.
“Det har vi meget store forventninger til. Det har givet en masse nye arrangementer især for børn. Og samtidig er det et rigtig godt skridt i retning af at få samlet en masse kultur i efterårsferien under et fælles navn. Det kan vi høre fra turister, at det er en meget væsentlig årsag til, at de vælger at holde efterårsferien i Ebeltoft,” siger Palle Erik Rasmussen, der samtidig understreger, at mange af de velkendte ting også vil være at finde på årets festival.
“Der vil stadig være masser af æbler, MGP og andre af de vante ting. Dem kan vi ikke undvære. Og det er salget af æblesaft, der giver os et indtryk af, om festivalen har været godt besøgt. Så vi regner med at sælge 10.000 liter æblesaft som de seneste par år. Og det betyder cirka 50.000 gæster igennem i ugen.”
Ebelfestivalen starter lørdag 14. oktober klokken 10.15 ved den gamle Fiskerihavn, hvor Ebeltoft Garden varmer op og Dance2Day giver opvisning, inden optoget til festpladsen begynder.

Udvalgte ting fra programmet

Lørdag 14. oktober klokken 10.15-12.30
Åbning af Ebelfestivalen begynder ved Fiskerihavnen med blandt andet optog. Gratis
Søndag 15. oktober klokken 14
Stjerner fra børne-MGP. Amanda, Edward og duoen Jeppanna kommer og optræder på amfi-scenen. Gratis
Onsdag 18. oktober klokken 11
Cirkuslære for børn fra 7 år og opefter i Aktivitetshuset. Tilmelding senest 16. oktober på kirkekontoret. Gratis
Onsdag 18. oktober klokken 13
Kagekonkurrence på Ebelfestival. Se regler på www.ebeltoftturistforening,dk
Tordag 19. oktober klokken 17
Tartelet-fest i Kulturministeriet. Billet købes senest 18. oktober på festpladsen.
Lørdag 21. oktober klokken 15
Plakatkonkurrencen finder sin vinder på Rådhustorvet

Publiceret 12 October 2017 09:00

SENESTE TV