PGU:

Store forventninger til Rønde Vandrehjem

Forstander Birgit Smedegaard fortæller, at PGU Rosenholm snart vil kunne præsentere en forretningsplan

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den nye ejer af Rønde Vandrehjem, PGU Rosenholm, arbejder i øjeblikket på en samlet forretningsplan for driften af det hæderkronede og historiske vandrehjem - indviet i 1939 som Vandrerhjemmet Kalø - med den unikke placering tæt på Rønde by, Kalø Slotsruin, natur og strand.

“Bestyrelse, ledelse og medarbejdere udfordrer i øjeblikket hinanden om, hvordan vi bedst muligt kan drifte Rønde Vandrehjem i forhold til det idegrundlag, som PGU hviler på. Jeg forventer, at vi snart er færdige, så vi kan fortælle mere om, hvad vi går og pønser på,” siger forstander Birgit Smedegaard, der har en fortid som skoleleder på Kolind Centralskole i en årrække.

Birgit Smedegaard, forstander hos PGU Rosenholm, forventer, at PGU snart kan præsentere en samlet forretningsplan for Rønde Vandrehjem. Arkivfoto

Birgit Smedegaard, forstander hos PGU Rosenholm, forventer, at PGU snart kan præsentere en samlet forretningsplan for Rønde Vandrehjem. Arkivfoto

Købte før sommerferien

PGU Rosenholm underskrev før sommerferien en købsaftale med Syddjurs Kommune, som i flere omgange har forsøgt at sælge Rønde Vandrehjem siden kommunesammenlægningen i 2007 - uden held.
At det blev PGU Rosenholm, som i tiåret for kommunalreformen endte med at stå som ejer, lå ikke ligefrem i kortene.

I fuld gang

Vandrehjemmet skal fortsat drives som vandrehjem og være en del af PGU`s koncept med at hjælpe unge med særlige behov til at finde en vej ind på arbejdsmarkedet, forsikrer Birgit Smedegaard.

“Vores plan er, at vandrehjemmet kommer til at fungere som et værksted, hvor de unge kan arbejde med turisme, servicefag og lignende. Der er mange muligheder,” fortæller Birgit Smedegaard.

“Vandrehjemmet har aldrig ligget stille. Der sker en hel masse, og der er allerede godt gang i den med bryllupper, møder og runde fødselsdage.”

Birgit Smedegaard slår også fast, at selv om Café Campus nu er lukket, så er det ikke lig med, at filosofien bag Café Campus gemmes væk.

“Ideen med at drive en socialøkonomisk virksomhed, der tjener penge på almindelige markedsvilkår, men bruger overskuddet til at skabe arbejdspladser, overfører vi til Rønde Vandrehjem.”

Hvornår forretningsplan og en aftale om, hvem der skal stå med ansvaret for den daglige drift er på plads, vil hun ikke sætte dato på, men der går ikke lang tid, lover Birgit Smedegaard, der foreløbig selv er driftsansvarlig.

  • Efter Kaløs overgang til statsejendom blev vandrerhjemmets grund i 1948 tilskødet Rønde Haandværker og Borgerforening
  • I 1976 blev vandrerhjemmet overtaget af Rønde Kommune, og ved kommunesammenlægningen i 2007 overgik det til Syddjurs Kommune
  • Rønde Vandrehjem består af to bygninger med 15 værelser og i alt ca. 70 sengepladser
  • Bygningsarealer i alt 719 m2 inkl. udestue og kælder
  • Grundareal i alt 5.157 m2

Publiceret 08 October 2017 07:00

SENESTE TV