Kommentar:

Brændende politiske projekter ønskes

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

"Hvordan skal jeg dog trænge igennem til vælgerne,”?lød det nærmest fortvivlet fra en kandidat til det forestående Kommunalvalg.

“Jeg forsøger alt, men jeg synes godt nok, det er op ad bakke.”

Til den fortvivlede og andre kandidater er der kun at sige, hvad der tidligere er skrevet på denne plads: Du bliver nødt til at have et politisk projekt, som du i løbet af de næste fire år brænder for at få gennemført.

Glem alt om snakken om SUND?ØKONOMI, SKATTESÆNKNING, BÆREDYGTIGHED?og BORGERINDDRAGELSE.

Det flytter ingenting hos vælgerne.

De vil for hovedpartens vedkommende hastigt hoppe over på det modsatte fortov, hvis du ikke har mere i posen.
Det kan være svært at trænge igennem - indrømmet. Interessen for lokalpolitik afspejles meget fint i antallet af kandidater, der har lyst til at stille op.

Selv store partiforeninger som Venstre og Socialdemokratiet har haft svært ved at overbevise nye kandidater om, at lokalpolitik er kongevejen til indflydelse på kommunens udvikling.

Men der er alligevel masser af ting at tage fat på fortsat i Syddjurs.

For eksempel ungdomsuddannelserne, hvor den relativt nye EUD?10 på Kalø Økologiske Landbrugsskole, som Syddjurs Kommune laver i samarbejde med Viden Djurs, er en succes.

Derfor har den nuværende formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Syddjurs, Gunnar Sørensen (V), tidligere på året lanceret idéen om, at EUD10 skulle udstrækkes til også at omfatte en EUD?9.

Gunnar Sørensens pointe er, at det vil hjælpe den gruppe unge i skolerne som kæmper med at leve op til de krav, der stilles, hvis de skal videre på en ungdomsuddannelse.

Et konkret og mærkbart politisk projekt, som vælgerne kan tage stilling til.

Der kunne også nævnes hele det område, der hedder iværksætteri.

Her hænger Syddjurs lidt i bremsen, så her er der masser af potentiale for en vaks kandidat til at formulere et projekt, der rækker ud over skåltaleformuleringerne.

Publiceret 07 October 2017 21:02

SENESTE TV