Huskøb - kvadratmeterpris:

Syddjurs = 0,5 x Aarhus centrum

Nye tal fra Boliga.dk viser, at der er gode penge at spare på at skifte bopæl fra Aarhus centrum til Syddjurs

Af
Af Lars Norman Thomsen

Har du udlevet dine ungdommelige drømme om byture i Aarhus midtby, skiftende sexpartnere og fart over feltet og går med overvejelser og drømme om serielle monogamier, børn, volvo og vovhund i et hus i en periferi af 35 kilometer fra Aarhus centrum, så er der penge at spare, viser en frisk statistik fra Boliga.dk.

Tallene viser, at der i alle Aarhus' omegnskommuner er gode penge at spare på at skifte bopæl til nabokommunen.
I 1. halvår af 2017 lød salgskvadratmeterprisen på en villa eller et rækkehus i den jyske hovedstad således på knap 23.000 kr. pr. kvadratmeter, kan man man læse på Boliga.dk.

Det svarer til, at et hus på eksempelvis 120 kvadratmeter i gennemsnit blev solgt for omkring 2,75 mio. kr.

Men køber man derimod sit nye hus i Syddjurs Kommune, der ligger en 35 minutters køretur fra Aarhus centrum, slipper man med en kvadratmeterpris, der er 50 procent billigere.

Syddjurs billigst

Hvad end turen går sydpå mod Odder eller Skanderborg, nordvestpå mod Favrskov eller i retning mod bugten og Syddjurs, er der penge at spare på kvadratmeterne, i forhold til hvis man køber i hovedstaden.

Flest kvadratmeter får man for pengene i Syddjurs, mens man også i Odder får kvadratmeterne til nær det halve af Aarhus-priserne.

Derimod flugter prisniveauet i Skanderborg Kommune med Aarhus-forstædernes højeste kvadratmeterpris.

I Skanderborg blev en gennemsnitlig villa-kvadratmeter nemlig solgt for ca. 16.000 kr. Altså hvad der svarer til, at en villa på 120 kvadratmeter løber op i 1,9 millioner kr.
Se husene, der for øjeblikket er til salg i området her:
http://www.boliga.dk/soeg2/gemtsoegning?guid=d9a17295-a1b1-4c97-a48e-2b983d7b2ef2

Publiceret 06 October 2017 09:27

SENESTE TV