Café Campus:

Gentænk hele idéen

Opfordring fra snart forhenværende cafébestyrer Lars Hvidtfeldt til at tænke sig godt om

Af
Af Lars Norman Thomsen

Efter snart halvandet år som cafébestyrer og mentor for unge mennesker på Røndes hovedgade er Lars Hvidtfeldt ikke bange for at tage bladet fra munden og tale rent ud af posen:

“Café Campus blev startet på en idé om at hjælpe de unge, der af mange forskellige årsager har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Fint nok.”
Læs også: Farvel: Café Campus bestyrer stopper på toppen
“Det er vi lykkedes med i et vist omfang, men slet ikke nok, og det skyldes blandt andet, at flere af de interessenter, som fra start sagde, at de ville bakke op om Café Campus, har været fraværende. Jo, Ungdomsskolen har været på banen og forsøgt at hjælpe til med at skabe et ungemiljø i caféen, som mine medarbejdere kunne tage farve efter, men de øvrige har vi ikke mærket meget til.”

Kunne have gjort mere

Den snart forhenværende bestyrer af den nu lukkede Café Campus siger her tæt på falderebet, at han er nået til den erkendelse i sit halvandet år på Røndes hovedgade, at det havde været muligt at gøre endnu mere for de unge i caféen, hvis opbakningen fra ungdoms- og studiemiljøet i Rønde havde været stærkere.

“Fint, at vi tvunget af omstændighederne har haft succes med at lave Café Campus om til et cateringfirma, men det møder mine unge, som skal tage springet over i en ungdomsuddannelse, ikke andre unge af, og det var netop ved mødet med andre unge, der var i fuld gang med en ungdomsuddannelse, at jeg kunne hjælpe mine unge til at komme videre.”

Spændt på fremtiden

Lars Hvidtfeldt kender ikke til PGU-bestyrelsens planer med Rønde Vandrehjem, og hvornår stedet formelt åbner:
“Jeg synes selvfølgelig, det er spændende, hvad der skal ske i fremtiden. Især, hvad der skal ske med den cateringvirksomhed, vi har fået opbygget på Café Campus. Opgiver man den og vælger udelukkende at drive vandrehjem, og hvad med hele den oprindelige tanke med Café Campus, at unge på kanten af arbejdsmarkedet kan lære noget ved at være tæt på andre unge, der er i fuld gang med en ungdomsuddannelse,”?spørger han.
“Jeg kan kun råde til, at man tænker sig godt om, så de unge, som man gerne vil give et skud, ikke bliver skuffede.”
Lars Hvidtfeldt ved ikke, hvad han skal lave efter 1. november 2017. “Jeg finder nok på noget,” griner han.
“Måske skulle jeg lægge en ansøgning hos Jobcentret, hvor jeg har samarbejdet med mange søde mennesker, der gør en brav indsats. Men for søren da, hvor har de det ikke nemt i det bureaukrati af love og regler, som de må kæmpe med hver dag. Komplet sindssygt.”

Publiceret 06 October 2017 13:46

SENESTE TV