Eksplosion i hjulbolte-anmeldelser:

"Først blev jeg hamrende forskrækket, derefter blev jeg vred"

Klaus Midtgaard fra Løgten oplevede i weekenden, at hans hjulbolte var løsnet

Klovne-jagter, stenkast efter biler og løsnede hjulbolte.
2017 har stået i de grove løjers tegn. Den slags løjer, der er så grove, at mennesker bliver bragt i livsfare.
Tallene taler deres tydelige sprog, når det kommer til løsnede hjulbolte i Danmark. Rigspolitiet oplyser til Lokalavisen Aarhus, at man per 2. oktober har fået hele 1.260 anmeldelser i 2017. Det står i skærende kontrast til kalenderåret 2016, hvor man blot fik 12 anmeldelser.
I Østjyllands Politikreds fik man ikke en eneste anmeldelse i 2016, men i år er det indtil videre blevet til 119.
LÆS OGSÅ: Ny klovn på spil: 15-årig pige forfulgt igennem tunnel
Én af de 119 anmeldelser er fra Klaus Midtgaard fra Løgten nord for Aarhus.
I weekenden oplevede han på egen hånd det hjulbolte-fænomen, som han indtil da kun havde læst om i medierne.
Bilen parkerer Klaus Midtgaard ved hjemmet på Solvænget ved 18-tiden lørdag, og søndag morgen kører han godt seks kilometer nordpå mod Hornslet, før han hører noget mærkeligt.
"Fire af boltene var skruet helt løse, mens den femte var skruet nogenlunde fast, så hjulet ikke sad helt løst. Det betyder, at jeg rent faktisk kører et godt stykke, før jeg kan mærke, at der er et eller andet helt galt. Der er en underlig lyd," forklarer han og fortsætter.
"Efterfølgende kan jeg se, at en plastikkappe på mit venstre forhjul sidder lidt skævt."
LÆS OGSÅ: Mand taget på fersk gerning i at skrue hjulbolte løs: Slap væk fra borger
Klaus Midtgaard kører hen til sin mekaniker, som er ganske klar i mælet.
"Han kan jo ikke bevise noget, men han er helt sikker på, at det er gjort af et menneske. Det er ikke normalt at fire bolte løsner sig helt på samme tid."
For Klaus Midtgaard står det ret klart, hvad intentionen med at løsne hans hjulbolte var.
"Det virker, som om man med fuldt overlæg har gjort det på en måde, så det ikke bliver opdaget med det samme. Som om man gerne vil forcere et uheld. Det fristes man i hvert fald til at tro. Havde jeg nu skullet en tur til Vejle med motorvejen, så var det sgu gået galt," siger han.
Har du nogen idé om, hvorfor det sker for dig?
"Nej. Jeg har ikke nogen fjender eller lignende, så der må jeg melde pas. Jeg bor på en villavej, hvor min bil er noget af det første, du ser, og man kan ret hurtigt komme væk og uforstyrret løsne boltene. Det virker meget gennemtænkt," siger Klaus Midtgaard.
Han er stadig helt paf over oplevelsen og kan ikke begribe, hvad der får gerningsmændene til at sætte andre menneskers liv og levned i fare.
"Min første reaktion var, at jeg blev hamrende forskrækket. Derefter bliver jeg vred over det, for jeg kæder det sammen med den der underlige tendens med at kaste sten efter biler og de andre ting, man hører om. Jeg har lige læst, at man et sted har oplevet, at nogen havde spændt fiskesnører ud over en cykelsti (Det skete søndag aften ved Oddesund, red), hvor en knallertkører kom til skade. Det er åbenbart sådan, vores samfund er blevet, og det er virkelig skræmmende," siger Klaus Midtgaard.
I grafikken herunder kan du se, hvor mange anmeldelser der har været i Danmark i 2016 og i 2017 indtil 2. oktober i de forskellige politikredse.

Kilde: Rigspolitiet

Publiceret 04 October 2017 07:45

SENESTE TV