Blue Ocean Music Festival for 3. gang

Der bliver igen gang i Rampen, når der inviteres til non-profit og alkoholfri festival 16. september.

Af
Af Tommy Loberg Jøns

Det går støt men sikkert fremad med Blue Ocean Music Festival, der for tredje år i træk åbner dørene til området ved Rampen foran Maltfabrikken lørdag 16. september.
Festivalen er et ungedrevet koncept båret af frivillige kræfter fra samarbejdet mellem Syddjurs Kommunes ungdomsråd; Demo-rådet, Værelze313 og Rampen Ebeltoft, hvis vision er at skabe et arrangement for alle, hvor mangfoldighed, fællesskab og god musik er i centrum.
“Et af formålene med hele festivalen er at vise, at man sagtens kan lave en festival og samle en masse unge mennesker, uden at der behøver at være alkohol involveret i det,” siger Louise Søyland, der er formand for Rampen.
Ved starten for tre år siden trak Blue Ocean Music Festival cirka 250 gæster til en-dags-festivalen, mens der sidste år kom knap 450 gæster for at nyde musikken ved foden af Maltfabrikken.
I år er målet lidt flere.
“Vi går efter at få over 500 gæster til dette års festival. Vi har det mest skarpe og bedste musikprogram, så vi håber og regner med, at det vil komme en del mennesker,” siger Louise Søyland.
Det brede publikum skal blandt andet samles med Rasmus Nøhrs bløde vokal og feel-good-musik, Go Go Berlins hæsblæsende rockshow, Katinkas udtryksfulde autenticitet.
Herudover bibeholdes festivalens fokus på upcoming kunstnerne, hvoraf blandt andre Noréll og In Lonely Majesty kan opleves.

Musikere henvender sig

Hele festivalen bæres af de frivillige kræfter fra Demo-rådet, Værelze313 og Rampen, og det stiller også krav til arbejdet med at finde musikere. Men med tre års erfaring og fejltrin og gode råd, så står Blue Ocean Music Festival i en lidt anden situation i år end tidligere.
“Det er faktisk blevet nemmere for os at få fat i kunstnere, for i år har bookingbureauer selv henvendt sig til os for spørge om vi kunne være interesseret i forskellige kunstnere. Så vi har faktisk få en hel del store navne med på programmet,” siger Louise Søyland.
Samtidig har musikkonceptet 'Støj', der er et initiativ fra Rampen med fokus på nye bands, været med til at levere musik til programmet.
“Vi har faktisk fundet et af vores bands - Telescope for the Blind - via 'Støj', hvor de spillede for nogle måneder siden. Så det er fedt, at vi nu har en slags fødekæde, som vi kan bruge til festivalen,” forklarer Louise Søyland.
Mens der er alkoholfrit til festivalen, så betyder det langt fra, at der ikke er mulighed for at få stillet sulten og tørsten. Restaurant SMAG leverer nemlig aftenmåltidet og et bredt udvalg af Ebeltoft Gårdbryggeris populære specialsodavand kan købes på pladsen.
Ydermere kan friskbrygget barista-kaffe fra festivalens café nydes til musikken.
Konceptet muliggøres i år i samarbejde med Tuborg fondet, Syddjurs Kommunens Kulturpulje, Syddjurs Ungdomsskole, Kræftens Bekæmpelses Fuld af Liv kampagne og NUKIGA.
Man kan læse mere om eventen på Rampen Ebeltofts facebook side, hvor der også kan findes priser.

Folkeklubben har blandt andet være med til fest foran Rampen. I år er det blandt andet Rasmus Nøhr og Katinka. Foto: Freja Adler Sturm Nielsen

Folkeklubben har blandt andet være med til fest foran Rampen. I år er det blandt andet Rasmus Nøhr og Katinka. Foto: Freja Adler Sturm Nielsen

Publiceret 15 September 2017 08:00

SENESTE TV