Sådan kommer glasmuseet til at se ud

Det er arkitektfirmaet AART Architects, som har designet udvidelsen af Glasmuseet Ebeltoft

Så er vinderprojekt udpeget og udvidelse af Glasmuseet Ebeltoft er et skridt nærmere en realitet.
“Blandt tre forslag til en udvidelse af Glasmuseet Ebeltoft er valget faldet på forslaget udarbejdet af AART architects. Gennem et udadvendt byggeri, der åbner sig mod omgivelserne og styrker kontakten til vandet, skaber forslaget en række nye muligheder for at formidle glaskunstens og håndværkets mange facetter, samtidig med at den forunderlige verden, der venter gæsten inden døre, synliggøres,” skriver museet i en pressemeddelelse.
”Glasmuseet Ebeltoft har behov for mere plads – til vores formidling, til vores udstillinger og til at servicere vore mange gæster. Den nye tilbygning fra AART giver os alt dette. I tilgift giver den os en bygning, der rummer overraskelsen og pirrer nysgerrigheden. Tilbygningen har respekt for det eksisterende, men ”twister” det klassiske på en tidssvarende måde,” siger museumsdirektør Dan Mølgaard.
Det bærende element er tagskiven, der er udformet som en cirkel - en enkel geometrisk form, som er naturligt beslægtet med museets øvrige geometriske figurer – og beklædt med glas. Via museumshaven er der adgang til taget, hvorfra såvel Kampmanns smukke Toldbod som udsigten over vigen til Mols Bjerge kan nydes. Cirklen forbinder de eksisterende bygninger ved hjælp af et transparent glasforløb, som skaber et nyt, let rumforløb med en række ønskede faciliteter.

Åbnede i 80’erne

Siden 1986 har Glasmuseet Ebeltoft gennem skiftende udstillinger og en stadig større samling præsenteret moderne glaskunst i verdensklasse. Først i den gamle, statelige Toldbod, opført i 1921 og tegnet af én af Danmarks mest berømte arkitekter, Hack Kampmann, og fra 2006 tillige i den moderne fløj, tegnet af 3XN.
Med valget af AART architects' forslag til en udvidelse af de eksisterende faciliteter har museet taget første skridt mod endnu et kapitel og en bygning til museets historie.

Nye rum til kunsten

I overensstemmelse med museets ønske, skaber tilbygningen nye udstillingsmuligheder og forbedrede muligheder for formidling af glaskunsten og håndværket gennem etableringen af nye udstillingsarealer, fleksibel foredragssal og nytænkning af publikumsfaciliteter knyttet til det arbejdende værksted.
Ligeledes imødekommer forslaget ønsket om at skabe rum til flere besøgende ved at udvide arealerne for publikumsbetjening, butik og café. Samtidig styrkes museets position som dynamisk centrum for internationale glaskunstnere med indretning af overnatningsmulighed i tilknytning til glasværkstedet.
Nu er vinderprojektet fundet, og derfor kan næste led i processen begynde, siger Dan Mølgaard.
“Vi påbegynder nu arbejdet med at finde den nødvendige fondsfinansiering.”
Kapp

Publiceret 14 September 2017 16:00

SENESTE TV