KV17 - debat Syddjurs:

Nej til målstyret læring, ja til klasseloft på 24 og ja til kortere skoledag

Af Morten Henriksen (SF), kandidat til KV17 i Syddjurs:

“Vi skal turde tale højt om de ting, der ikke fungerer i folkeskolen.

Lad mig for det første slå en ting fast. I Danmark har vi en god folkeskole. Den får hele tiden tæsk for at være det ene og det andet. Disse slag, kan man sagtens tænke, kommer fra nogen, der har en interesse i at køre den diskurs. Det synes jeg dog ikke, at vi kan være den bekendt. Folkeskolen er et fantastisk sted for, at børn kan møde hinanden på tværs og blive nysgerrige verden. Men der er stadig mange ting, vi kunne gøre bedre i Syddjurs.

Den så omtalte folkeskolereform har mange gode elementer i sig, og det er vigtigt, at der fortsat bliver vist tillid til disse. Men derfor skal man stadig tale højt om de ting, der ikke fungerer. Hvilket der heldigvis også er mange lærere og pædagoger, der gør. Hvad vi ikke skal gøre er at vente på, at de fikser det hele for os på Christiansborg. Selvom jeg er positivt anlagt, har jeg store tvivl til, at det skulle ske lige foreløbigt.

Hvad vi til gengæld kan gøre er at skabe gode vilkår for skolerne sådan, at alle elever har glæde ved at tage i skole. Her er der en masse at gøre kommunalt. For det første bør vi gå væk fra tanken om, at målstyret læring bidrager med noget positivt. Vi skal stole på, at lærerne ved bedst og kan se, hvad det enkelte har brug for. Og her tænker jeg ikke på en aflæsning af en nationaltest, men på det møde der sker imellem læreren og eleven. Lærerne ved som regel bedst på dette område.

Men her stopper vi ikke i SF. Vi vil have klasseloft på 24 elever i klasserne, fordi der skal være plads til, at alle elever får den nødvendige hjælp. Derudover skal vi have forkortet skoledagen, da alt for mange ikke får noget ud af at sidde og falde hen langt ud på eftermiddagen. Der skal også være tid til, at man kan have interesser f.eks. i en idrætsforening eller som frivillig. Det er ting, man ikke kan lære i skolen. De sparede penge på skoledagen, skal i stedet bruges på en ekstra lærer i klasselokalet.

Disse ting vil i SF, og vi behøver ikke at vente på, at Christiansborg gør det for os. Vi synes nemlig, at folkeskolen er værd at investere i. “

Publiceret 07 September 2017 05:00

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV