Musik i Rimsø:

En aften med lune viser i Rimsøhuset

Musikeren og komponisten Steen Thomsen vender tilbage til Djursland for en aften med “Kiddes blå Viser”

Af
Af Martin Schultz

Det borgerdrevne kulturhus Rimsøhuset får lørdag 15. juli spændende musikalsk besøg, når musikeren og komponisten Steen Thomsen giver koncert.
Lokale folk fra ”grå guld”-segmentet vil sikkert huske Steen Thomsen, som i sine unge dage slog sine folder på Djursland som en begavet og anderledes rytmisk musiker, som ikke spillede den “kolorte-rock”, som den kendte anmelder Lasse Ellegaard ellers kaldte 70'ernes hippiemusik på Djursland.
Steen Thomsen startede den musikalske karriere i Randers i bandet Zappo Rock med blandt andet trommeslageren Sander Nielsen fra Emmelev og sangerinden Jytte Pilloni.
Steen Thomsen boede på Djursland i flere år og stod i spidsen for bands som De Magiske Suppesten og Baldur. Siden rejste Steen Thomsen videre som den 'vandringsmand og sigøjnersjæl' han betragtede sig som og fortsatte sin musikalske karriere med nye 'legekammerater'.
Blandt dem hørte den finurlig tegner, digter og historiefortæller Rune T. Kidde, som døde alt for tidligt i 2013.
Steen Thomsen kom til at arbejde sammen med Rune T. Kidde omkring flere kunstneriske projekter og satte blandt andet musik til ”Kiddes blå Viser”.

Mandig ømhed og stjernetankestrejf

Til koncerten i Rimsøhuset vil Steen Thomsen præsentere 17 sjove og eftertænksomme sange med poetiske danske tekster og nye kompositioner.
”Sangene er et udpluk af tolv års samarbejde med Rune T. Kidde,” fortæller Steen Thomsen.
”Lyrik og melodier som er helt sig selv og som ta'r traditionen og stilen op fra dansk sangtradition, lidt jazzed, lidt blåt, 'fra før verden gik af lave',” siger Steen Thomsen.
”Poesien er fra Rune's pen om voksenlivets tragikomiske genvordigheder, mandig ømhed, stjernetankestrejf og rim med både pif, puf og paf. “
”Hvis man er til intens swing, guitarspil, danske ord som er tæt på og anekdoter med finurlig eftertænksomhed, så kom og oplev Steen Thomsens musiske fortolkninger af Rune T. Kidde's poetiske univers,” lyder opfordringen fra Niels Mulvad fra Rimsøhuset.
Koncerten forventes at vare til kl. 23, og Steen Thomsen vil også spille et sæt af sange og guitarmelodier af både egen produktion og evigt grønne strofer.

Steen Thomsen (øverst i midten) sammen med Zappo Rock midt i 70'erne. I midten sangerinden Jytte Piloni og til højre trommeslageren Sander Nielsen, som i dag bor i Emmelev. Arkivfoto

Steen Thomsen (øverst i midten) sammen med Zappo Rock midt i 70'erne. I midten sangerinden Jytte Piloni og til højre trommeslageren Sander Nielsen, som i dag bor i Emmelev. Arkivfoto

Fakta

Koncert med Steen Thomsen

Lørdag 15. juli kl. 20 i Rimsøhuset.
Entre: 100 kr.

Publiceret 13 July 2017 15:46

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV