Letbanen:

Nye spor mellem Ryomgård og Grenaa

Banedanmarks folk begynder i næste uge den omfattende fornyelse af sporene på strækningen fra Ryomgård til Grenaa

Af
Af Lars Norman Thomsen

Banedanmark går i næste uge i gang med at forny sporene på i alt cirka 28 kilometer af Grenaabanen mellem stationerne Ryomgård og Grenaa. Desuden skal sporene på stationerne i Ryomgård, Trustrup og Grenaa ombygges.

Den første etape af arbejdet går ud på at udskifte sporene på cirka 18 kilometer af strækningen mellem Ryomgård og Trustrup. I anden etape af sporarbejdet skal cirka 10 kilometer af sporet mellem Trustrup og Grenaa skiftes ud. Desuden skal der lægges nye spor på stationerne i Ryomgård, Trustrup og Grenaa.

“Sporarbejdet er et led i den almindelige vedligeholdelse af banen. Vi udfører det nu, da togtrafikken i forvejen er indstillet, mens Aarhus Letbane anlægger den nye bane til Grenaa,” fortæller projektleder i Banedanmark, Niels Arne Wahl, i en pressemeddelelse.

Juni - september

“Arbejdet går i gang torsdag 22. juni 2017, og vi regner med at være helt færdige med udgangen af september 2017. Vi fjerner de gamle skinner, sveller og skærver og skifter dem ud med nye. Når sveller, skærver og skinner er lagt på plads, kører vi strækningen igennem med en maskine, der renser skærverne. Vi kan desværre ikke helt undgå at støje og støve, når vi arbejder, og vi beklager ulejligheden for vores naboer,” siger Niels Arne Wahl.

Under sporarbejdet etableres en byggeplads ved Trustrup Station samt depotpladser enkelte steder på strækningen.

Fem broer opdateres

Banedanmark benytter sporarbejdet til også at renovere fem broer på Grenaabanen.

Det gælder perronbroen på Torsøvej Station i Risskov, broen over banen ved Amaliegårdvej i Hornslet samt broerne over Hallendrup Å i Trustrup, Mårup Å i Kolind og Gren Å i Grenaa.

Publiceret 16 June 2017 22:00

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV