Skydning:

Torben Grimmel vemodig trods World Cup sejr

Mørke skytten sagde et næstsidste farvel til OL-disciplin med guldmedalje

Af
Af Lars Norman Thomsen

Med en tangering af verdensrekorden sikrede OL-skytten Torben Grimmel, Mørke, søndag morgen dansk guld ved World Cup i Gabala i en disciplin, som det internationale skytteforbund fra næste sæson har fjernet fra det olympiske skydeprogram.

249,8 lød finalescoren på, da Mørke skytten kunne løfte armene i vejret efter at have sikret World Cup-sejren i disciplinen riffel 50meter 60 skud liggende.
Scoren var ikke kun nok til en sejr, men også en tangering af verdensrekorden, der var blevet sat ved et World Cup-stævne tidligere på sæsonen.

Meget overbevisende

Torben Grimmel havde kvalificeret sig til finalen i overbevisende stil, da han med 630,2 point i den indledende runde var bedst af alle – hele 2,5 point foran nummer to.
I en tæt finale, hvor de otte bedste fra den indledende runde var med, viste Torben Grimmel dog hvorfor, han vandt tre ud af fire World Cup-stævner i forrige sæson.
Inden de to sidste skud var der kun 0,1 point imellem Torben Grimmel og hviderussiske Shcherbatsevich.

Med to gange 10,7 i de to sidste skud henviste Torben Grimmel dog hviderusseren til andenpladsen.
Belgiske Cox snuppede bronzen.

Sidste nat med kliken

World Cup-finalen, som afvikles i New Delhi til oktober, vil være sidste gang, at disciplinen riffel 50m 60 skud liggende skydes i World Cup-sammenhæng.
Fra næste sæson ændrer det internationale skytteforbund, ISSF, det olympiske program, og her er der ikke blevet plads til disciplinen, der derfor heller ikke er en del af World Cup-serien fra den kommende sæson.

“Det er med blandede følelser, jeg tager guldet med hjem. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for at have vundet, men jeg er samtidig også rigtig ked af, da det med al sandsynlighed er et stort olympisk punktum for et langt og ikke mindst vigtigt kapitel i mit liv. Et jeg gerne havde set fortsætte lidt endnu, sagde Torben Grimmel efter sejren i Gabala.

Torben Grimmel har deltaget ved OL hele fem gange. Højdepunktet var en sølvmedalje ved legene i Sydney i 2000.

Publiceret 11 June 2017 20:43

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV