Big B Studio:

Livlige motiver hos ny tatovør i Ebeltoft

Efter at have uddannet sig i Berlin åbner Bojan Bogojevic ’Big B Studio’ i Ebeltoft, hvor han har boet en stor del af sit liv

Af
Af Janni Kehlet Nielsen

Bojan Bogojevic, 37, er en mand med mange talenter. Han er fotograf, kunstner, musiker og så har han arbejdet som blandt andet kok, handicaphjælper, lærer, pædagog og taxachauffør.
Men nu skal drømmen om at have sin egen tattoo shop endelig afprøves, og med hjælp fra venner og familie har han renoveret underetagen på huset på Strandgårdshøj i Ebeltoft, så det nu er tryllet om til ‘Big B Studio', hvor mange af hans kreationer pryder væggene.

Fulgte drømmen til Berlin

Han er født i Kroatien, opvokset i Bosnien og kom til Ebeltoft, da han var 12 år gammel, og i 2013 besluttede Bojan Bogojevic sig for at tage til Berlin og blive tatovør.

“Jeg havde en liste med mig med alle de steder, jeg ville søge praktikplads, og så gik jeg ellers bare i gang. Det første sted jeg gik ind, fik jeg plads. Det var hos Ink Man Tattoo, hvor jeg endte med at være i 13 måneder,” fortæller Bojan Bogojevic.

Her lærte han tysk på rekordtid, fik sans for den butiksdrift, som en tattoo shop også indebærer, hjalp til og kiggede sin mester over skulderen i timevis.

“Efter seks måneder fik jeg lov til at tatovere, og med tiden fik jeg et diplom i sort/hvid fotorealisme, som er noget af det sværeste at lave.”

Kan man lave fotorealisme, kan man lave nærmest alt, ifølge Bojan Bogojevic. Han laver tatoveringer inden for alle stilarter, og nu har han sat sig det mål også at mestre fotorealisme i farve.

“Hvis man kan det, er der ikke grænser for, hvad man kan,” fortæller han.

Da han kom tilbage fra Berlin, arbejdede han ved forskellige tatovører i Danmark blandt andet i Hornslet, før drømmen om at have sit eget sted skulle realiseres i hjembyen Ebeltoft.

Har allerede en praktikant

Kæresten Schannie Berdynka hjælper til i shoppen. De faldt for hinanden, da hun kom for at få en tatovering på sin underarm for et halvt år siden.

Nu er hun praktikant hos Bojan Bogojevic og kigger ham over skulderen, når han arbejder, hjælper ham med at sætte op, gøre rent og holde stedet pænt.

“Jeg er startet op så småt med at tatovere på venner og familie, men ellers øver jeg mig også på frugt,” fortæller Schannie Berdynka.

“Det der med, at vi øver os på svinehud passer ikke helt. Det er i hvert fald ikke noget, vi gør her. Vi bruger frugter, det er meget bedre. For eksempel pomelo er ret godt at tegne på,” supplerer Bojan Bogojevic.

Schannie Berdynka skal desuden uddannes til at pierce, så det med tiden bliver et sted for både tatovering og piercing.

Værker går rundt i verden

At det kan løbe rundt at være tatovør og piercer i Ebeltoft er de to fortrøstningsfulde omkring.

“Folk kører gerne 50 kilometer for en god tatovør. Jeg satser på kvalitet og tager mig god tid til at lave tingene ordentligt, så jeg tror helt klart på det,” siger Bojan Bogojevic, der sætter en ære i at designe mange af sine tatoveringer selv.

“Det er vigtigt at designe selv, men jeg laver også gerne tatoveringer om og kan på den måde sætte mit eget præg på dem.”

Drømmen med det nye sted i Ebeltoft er at opnå et respekteret navn inden for branchen.

“Jeg vil gerne blive et navn i tattoo-miljøet hos folk, der har respekt for kvalitet,” siger Bojan Bogojevic, der betegner sig selv som værende meget perfektionistisk.

Der er næsten ingen grænser for, hvad han kan lave, men han er særligt glad for at lave sine egne designs.

“Jeg kan godt lide, når folk vælger mine tegninger i stedet for at komme med noget på bestilling. Det er en stor bekræftelse for mig, at folk er villige til at bære noget, jeg har lavet, på deres krop resten af livet. Det er en sjov tanke for mig, at mine værker på den måde går rundt forskellige steder i verden og lever.”

Indtil videre kan man finde Big B Studio på Facebook, man kan ringe og lave en aftale og svinge forbi hjørnet fra Dråbyvej og ind mod Ebeltoft.

Publiceret 11 June 2017 11:00

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV