Kommentar:

Politisk minimalisme

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

Lokaldemokratiet, som det udfolder sig i de politiske partier har trange kår i den forstand, at færre og færre mennesker har lyst til at betale kontingent til et parti.

Men det vil være forkert at påstå, at lokaldemokratiet har trange kår generelt.

Det udfolder sig bare på helt andre måder og uden for de politiske partier.

Det er der mange årsager til. Den væsentligste selvfølgelig, at mennesker ikke længere kan identificere sig med det at være en del af et politisk parti.

Men lokaldemokratiet trives ude i byerne, i foreningslivet, i børnehave- og skolebestyrelser, distriktsråd og meget mere.

Den tydelige tendens er, at med kommunalreformens indførelse i 2007 blev afstanden til alting længere på trods af den digitale udvikling.

Det, der interesserer de mange, er det nære. Det, der foregår i den by, hvor de bor og hvor deres børn går i skole. Tag en passer og indstil den med en radius på maks. fem kilometer, så har man et billede af 'herfra min verden går' for hovedparten af borgerne i Syddjurs.

Tag et kig på diverse byers sider på de sociale medier og bliv bekræftet i, at det forholder sig sådan.

I?takt med, at verden er blevet mere global end nogensinde, er dagliglivet for de fleste borgere blevet mere lokalt-lokalt.
Det skal de kandidater, der stiller op til kommunalvalget tirsdag 21. november, tage farve efter.

Borgerne, vælgerne, er ligeglade med politiske floskler som, “mit parti vil arbejde for en sund økonomisk politik i Syddjurs”, “give erhvervslivets gode vilkår” eller “sikre vores skoler gode betingelser”.

Nej, fortæl borgeren helt konkret ned i detaljen, hvad du vil gøre for det sted, den by, den egn, hvor vedkommende opholder sig det meste af hans eller hendes tid, så er der basis for, at der er hul igennem og der er en stemme i farvandet.
Det er skrevet før på denne plads, men vi gør det gerne engang mere.

Drop nu de voluminøse valgprogrammer med alt muligt ordskvalder og politiske ligegyldigheder til fordel for et minimalistisk politisk program med maksimalt 5-6 meget konkrete projekter, som du og dit politiske parti agter at forsøge gennemført de næste fire år.

Så er der en fair chance for, at du og dine bliver både læst og hørt.

Det seneste budget, som byrådet vedtog for 2017, er et lysende klart eksempel.

Det indeholder så mange konkrete projekter, der er penge til at gennemføre, at det er nemt for alle at forholde sig til.

Publiceret 19 April 2017 20:18

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV