Debat:

Gab for en påskeudstilling på Fuglsøcentret

Af Jytte Hoe Søjberg, Engblommevej 7, Rønde:

“I år skulle det ske. Påskeudstilling med overskriften ”Rethink”, det må da give noget spændende at kigge på eller blive inspireret af på et af egnens flotteste udstillingssteder. Men ak nej, endnu en gang må jeg forlade dette sted med en dyb følelse af endnu engang at have slæbt mig igennem et afsnit af Kejserens Nye Klæder.

Dette var så: Professionelle kunstnere i Syddjurs. En sammenslutning som kræver, at man er medlem af BKF (Billedkunstnernes Forbund eller DK (Danske Kunsthåndværkere og Designere). Flot og fint at man har uddannet sig og kan sit håndværk. Men i alt dette ligger der vel også en tanke om, at den kunst man så skulle blive i stand til at producere, skal være i stand til at udfordre, skabe eftertanke, berøre os almindelige dødelige som pligtskyldige drager ud for at opleve og snuse til denne spændende verden, hvor disse såkaldte professionelle bevæger sig.

Jeg har i flere år fulgt denne udstilling og må igen i år sande, at disse kunstnere intet har at sige eller bevæge os med. Det er en flok pæne mennesker med en arrogant holdning til deres fag. Ja, de kan deres håndværk, og så er det også sagt. Det er jo ikke det, som gør det interessant at kigge på kunst. Pænhed og en leflen for dem, som skal investere i deres kunst, er den fornemmelse jeg får. Men det kan jeg ikke bruge til noget. Derudover er det også interessant at se manglen på unge kunstnere lyser jo fuldstændig Fulgsøcentret op. Tankevækkende...

Måske det kunne være nødvendigt for at jer at finde en efteruddannelse eller måske genoverveje jeres forehavende. Er det en kamp for at kunne overleve med en titel som kunstner eller er det et fag, hvor man har en fantastisk mulighed for at kunne udtrykke sig som medborgere i dette samfund? Så kom nu on... giv den gas og vis hvem I er..., så kedelige kan I sgu da ikke være alle sammen.

Det er bestemt ikke her revolutionen kommer til at tage sit udgangspunkt, og Rethink var det da vist heller ikke men måske mere: ”Same procedure as last year, year, year, year ... og nu med 25 kroner i entre.

Med venlig og kærlig hilsen Fra en stor fan af kunst men nok mest af kreativitet.”

Publiceret 18 April 2017 11:57

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV