Mærkedag:

Inger Vorbjerg Locht har levet med gymnastikken hele livet

Gymnastikpædagogen Inger Vorbjerg Locht fra Kolind fylder 70 år tirsdag 18. april og har undervist i over 50 år

Af
Af Martin Schultz

“Når kroppen har det godt, så har vi det også godt. Og vi skal arbejde på at vi kan klare os selv både fysisk og mentalt og være stærke nok til at stå imod naturen, når skavankerne møder os i takt med at vi bliver ældre.”
Det siger gymnastikpædagogen Inger Vorbjerg Locht, Kolind, som tirsdag 18. juli fylder 70 år. Gennem et langt liv har hun arbejdet med gymnastik og undervist både børn og voksne for at sikre, at folk forbliver sunde og raske. Det er nemlig forudsætningen for at kunne have et godt liv helt frem til de sidste år.
“Alt for mange gør ikke nok for at holde sig i form, og sygdom og elendighed fylder alt for meget i mange menneskers liv. De skal lære deres krop at kende og arbejde for at den har det godt. Så får man det bedre på alle måder.”

Trofaste deltagere

På sine hold i gymnastiksalen på Højskolen på Kalø gør hun hvad hun kan for at holde sine gymnaster skarpe, og samtidig med at hun selv fylder 70 år, kan hun fejre 30 års jubilæum med sit herrehold, hvor godt 30 mænd med en gennemsnitsalder på 70 år og med deltagere på op til 82 år hver uge får en gang livgivende gymnastik. Inger Vorbjerg Locht har også to damehold, som hun har haft omtrent lige så længe. Det er alle hold med trofaste deltagere, men hvert år kommer der nye til, og til september går det løs igen med en ny sæson.

Kom ud og se verden med Danish Gym Team

Gymnastikken har spillet en altoverskyggende rolle i Inger Vorbjerg Lochts liv.
Hun voksede op i Kolind som det yngste af tre børn i den kendte Vorbjerg-familie med gårdejer Frode og Hanne Vorbjerg Nielsen som forældre. De var begge entusiastiske gymnaster med tilknytning til miljøet omkring Ollerup Gymnastikhøjskole, og især børnene Knud og Inger fulgte i deres forældres fodspor.
Knud og Inger Vorbjerg Nielsen blev begge elitegymnaster og blev i 1970 udtaget til Flensted-Jensens opvisningshold Danish Gym Team, som i otte måneder rejste gennem USA, Canada og Sydamerika. 
Både Knud og Inger fandt deres livsledsager blandt gymnasterne på Danish Gym Team. Inger var blevet uddannet til gymnastikpædagog i København og efter syv år som idrætspædagog i Århus vendte hun tilbage til Djursland og Kolind sammen med sin mand Niels Ove Locht. De havde ombygget kostalden på Lindegården i Gl. Kolind til gymnastikcenter, da Niels Ove Locht i 1999 pludselig døde af en blodprop. Tre år tidligere havde de mistet den ene af deres to drenge, 18-årige Martin, ved en meningsløs trafikulykke.
“Men gymnastikken gav mig styrken til at komme gennem modgangen,” siger Inger Vorbjerg Locht.

Slutter med et lille glas rødvin

Inger Locht Vorbjerg slipper ikke sine gymnastikhold og omsorgen for sine gymnasters velbefindende og kan nu fejre jubilæum med sine hold.
“Vi får trænet alle led og muskler i løbet af en gymnastiktime og det sker altid til musik, for kroppe skal bevæge sig til musik,” siger Inger Vorbjerg Locht.
Den klassiske holdgymnastik har været udfordret af den moderne individuelle fitness-trend, men Inger Vorbjerg Locht lægger vægt på, at gymnastik skal dyrkes på et hold, hvor man kan inspirere hinanden og fastholde hinanden.
At det samtidig er smadderhyggeligt at gå til holdgymnastik hos Inger Vorbjerg Locht understreges af, at herreholdet hver gang slutter gymnastiktimen af med et lille glas rødvin og en snak.

Publiceret 17 April 2017 21:35

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV