Rønde Gymnasium:

Eleverne starter jubilæet med teatermusical

Eleverne har selv været med til at skrive teatermusical om Rønde Gymnasiums 100-årige historie

Af
Af Martin Schultz

 Rønde Gymnasium fylder 100 år i 2017 og lige om et par dage skyder eleverne jubilæet i gang med teatermusicalen ”Den almægtige skemalægger”.
Det egentlige jubilæum bliver først fejret en hel uge i begyndelsen af september, men af hensyn til indstuderingen af stykket og elevernes forestående eksamen har det været nødvendigt at rykke opførelsen frem til midten af marts.
Omkring 50 elever fra gymnasiet medvirker som skuespillere, dansere og musikere, ligesom der er lavet filmindslag til stykket, og eleverne har lavet kostymer, som passer til de forskellige historiske perioder.
”Stykket er en teatermusikalsk kavalkade med fokus på fem perioder i gymnasiets historie. Vi starter med 20'erne med Charleston-jazz. Så kommer 50'erne med den tidlige rock' n' roll, 70'erne med den klassiske rock, poppen fra 90'erne, og til slut nutidens danske klubmusik, blandt andet med musik af duo'en Jesu Brødre, hvoraf den ene af brødrene går på skolen,” fortæller Niels Koch, 3t, som spiller bas i elevorkestret bag forestillingen.

Herskind og Mygind

Til hver musikalsk periode knytter der sig episoder, som eleverne på gymnasiet har givet deres bidrag til.
”Hele processen startede med, at de to gamle forstandere, Kristen Herskind og Johannes Mygind, med hatten i hånden kom ned fra loftet og lod en repræsentant fra hver klasse trække en seddel med en periode, som man så skulle bidrage med til teatermusicalen,” siger instruktøren, gymnasielærer Ulla Fredsgaard.
De forskellige bidrag har gymnasielærer Anne Sofie Andersen derefter skrevet sammen til stykket ”Den store skemalægger.
”Det har været op til eleverne at give indhold til de forskellige epoker, som vi godt kan kalde en fri fortolkning af skolens historie,” siger Ulla Fredsgaard.

Gud og Suzanne Brøgger

For eleverne var det i hvert fald noget af en udfordring at grave sig ned i, hvordan livet blev levet på skolen for 100 år siden.
“Vi er stolte af den historie skolen har, men mange af eleverne kender slet ikke til den historie skolen har tilbage til 1920'erne,” siger Line Schrøder, som er skuespiller og får en vigtig rolle i stykket som Suzanne Brøgger, som skal hjælpe Gud med at bringe orden i det rod han ser ned på.
“I stykket er der en overordnet ramme med en Gud, som er fortvivlet over, at der er så meget rod,” siger elev og musiker Niels Koch om det tema, at Gud faktisk har spillet en vigtig rolle i Rønde Gymnasiums 100-årige historie.
“Historien om “Rønde Præsteskole” bliver meget levende for en. Jeg kendte ikke så meget til skolens historie,” siger elev og sanger Cecilia Jansen, 2w.
Eleverne vil optræde i tidstypiske kostymer og vil blive bakket op af tidstypisk musik i stykket, som kører i et kvikt tempo i en kronologisk fremadskridende handling med skolens historie som tema.

Den gamle gymnasiestifter Kristen Herskind våger over nutiden på Rønde Gymnasium: fra venstre gymnasielærer Ulla Fredsgaard, Line Schrøder, 3w, Cecilia Jansen, 2w, og Niels Koch, 3t. Foto: Martin Schultz

Den gamle gymnasiestifter Kristen Herskind våger over nutiden på Rønde Gymnasium: fra venstre gymnasielærer Ulla Fredsgaard, Line Schrøder, 3w, Cecilia Jansen, 2w, og Niels Koch, 3t. Foto: Martin Schultz

FAKTA

Den almægtige skemalægger

Opføres fem gange fra torsdag til lørdag på Rønde Gymnasium

Publikum udefra er velkommen torsdag kl. 19,30 og lørdag kl. 14.00

Publiceret 16 March 2017 16:55

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV