Mærkedag:

Rønde Rotary Klub udgiver 50 års jubilæumsskrift

Jubilæumsskrift dokumenterer klubbens virke ude og hjemme

Af
Af Martin Schultz

Rønde Rotary Klub har sat sit tydelige aftryk på livet i lokalsamfundet og ude i verden.
Det kan man overbevise sig om ved at studere det jubilæumsskrift, som klubben udgiver i anledning af sit 50 års jubilæum.
Gennem en lang række artikler dokumenterer jubilæumsskrift med al tydelighed det høje aktivitetsniveau, som klubben har præsteret gennem mange år. Skriftet, som er redigeret af Rotarymedlemmerne Stig Keiser Rasmussen, Børge Møller, Jørgen Fog, Preben Christensen og Bjarne Almsten Sørensen.
Læs også: Rotary inviterer til jubilæums-event med kendte navne

Blandt andet fortælles det, hvordan Rotary har hjulpet unge mennesker fra lokalsamfundet ud i verden på udvekslingsophold og bragt unge mennesker fra stort set hele verden til Rønde-området.

Nyt og gammelt

Rotary spillede en stor rolle, da tankerne om et hospice på Djursland blev født, og det kan kun glæde folk lokalt, at man i dag har et velfungerende hospice i Rønde, oven i købet med en støtteforening, hvor Rotary spiller en vis rolle. Rotary bakker også aktivt op om Stafet for Livet i Rønde, og det seneste initiativ, det halvårlige retro- og antikmarked, i samarbejde med Lions Club Rønde, i Rønde Idrætscenter, er en af de måder man i dag skaffer penge, som doneres videre til velgørende formål både i lokalsamfundet og ude i den store verden.
Jubilæumsskriftet ser også tilbage i tiden til klubbens start og de mange år med Pattayaprojektet i Thailand, hvor rotarianerne i Rønde virkelig ydede en stor velgørende indsats, ikke mindst med den legendariske luftkaptajn Vagn N. Christensen i spidsen.
Siden har Rønde Rotary Klub støttet forskellige projekter i udlandet, blandt andet i Indien og i Afrika, og nye projekter står for at blive realiseret i anledning af jubilæet.
Jubilæumsskriftet er trykt i 500 eksemplarer og det uddeles gratis til alle, som deltager i jubilæumsarrangementet lørdag 18. marts fra kl. 13-16 på KulturHotellet i Rønde.

Publiceret 16 March 2017 15:05

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV