Kommunalvalg 2017
SF er fortalere for at bruge de kommende år på at konsolidere landdistrikterne, og derfor er partiet ikke med på de store eksperimenter på skoleområdet, fastslår borgmesterkandidat Kirstine Bille
SF er fortalere for at bruge de kommende år på at konsolidere landdistrikterne, og derfor er partiet ikke med på de store eksperimenter på skoleområdet, fastslår borgmesterkandidat Kirstine Bille
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17: Klart nej fra SF til at pille ved skolestrukturen

Lad os i stedet bruge de kommende år på at konsolidere vores landdistrikter, lyder budskabet fra SF’s borgmesterkandidat Kirstine Bille

Flere partier har meldt ud, at de er klar til at diskutere fremtidens skolestruktur og skolepolitik i valgkampen, og det vil SF også gerne være med til, siger SF's borgmesterkandidat, tidligere borgmester og nuværende PUK-udvalgsformand Kirstine Bille.

“Men jeg kan allerede på forhånd love, at SF vil kæmpe for at bevare de nuværende ti folkeskoler og vores specialskole i Pindstrup,” siger Kirstine Bille.

Det får ikke SF til at vakle, at den nuværende prognose for Syddjurs skolerne lyder på, at der over de næste 9-10 år vil komme et dyk i elevantallet på cirka tusinde elever, svarende til 45 skoleklasser.

“For det første tror jeg ikke, at tallene helt holder, for Syddjurs Kommune oplever jo en nettotilflytning i disse år, og vi er stærkt på vej til at passere de 42.000 indbyggere. Vi skal have is i maven, fordi vi jo kan se, at udviklingen i børnetallet vender i løbet af 3-4 år, hvor vi først vil opleve en svag vækst og senere en eksplosiv.”

Konsolidere landdistrikter

Færre overbygningsskoler, ændrede grænser for de nuværende skoledistrikter og fællesledelse skolerne imellem, står heller ikke højt på SF's dagsorden.

“SF synes, at vi skal bruge de kommende år på at konsolidere vores landdistrikter, og det gør vi bedst ved at skabe ro på skoleområdet,” siger Kirstine Bille.

“Når det er sagt, så synes vi selvfølgelig, at det er fint med børnebyløsninger, som vi har set det i for eksempel Thorsager og Rosmus, men det er ikke noget, som vi rent politisk skal trække ned over hovederne på skoler og børnehaver.”

“Vi oplever lige nu en massiv tilvækst af tilflyttere til Hornslet, og det presser Hornslet Skole. Her vil det være oplagt at kigge på de nuværende skoledistrikters grænser, så naboskolerne, Mørke Skole og Ådalsskolen, måske kan hjælpe til med at tage noget af presset på Hornslet Skole. Det vil der være idé i at undersøge og diskutere efter SF's mening.”

Tildelingsmodellen

Den nye økonomiske tildelingsmodel til skolerne, hvor pengene som udgangspunkt følger det enkelte barn, har mødt kritik fra flere i skoleverdenen, og det var den egentlige årsag til, at skoleleder Morten Fjord valgte at tage sit gode tøj og gå fra Kolind Centralskole 31. januar 2017.

“Vi har lovet at kigge på tildelingsmodellen, når vi skal lave budget for 2018. Blandt andet skal vi have kigget på, om de såkaldte 'knæk' i modellen lever op til det, der var tanken. Et arbejde som SF naturligvis vil involvere sig i, men hvis andre partier vil bruge det til at snakke ændret skolestruktur i form af færre overbygningsskoler, nye skoledistrikter, hvor det ikke er oplagt som i Hornslet-området, og en anden ledelsesstruktur med færre skoleledere, så er SF ikke med," understreger Kirstine Bille.

Publiceret: 12. Marts 2017 18:52

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Ebeltoft

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!