Kommunalvalg 2017
Michael Skaaning Johansen, Ryomgård, en af de nye kandidater hos Det Radikale Venstre i Syddjurs. til kommunalvalget tirsdag 21. november 2017 Foto: Lars Norman Thomsen
Michael Skaaning Johansen, Ryomgård, en af de nye kandidater hos Det Radikale Venstre i Syddjurs. til kommunalvalget tirsdag 21. november 2017 Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Syddjurs: Er skoletandlægen kun for Hornslet, Rønde og Ebeltoft?

Af Michael Skaaning Johansen, kandidat til KV17 for Det Radikale Venstre:

“I løbet af de sidste 14 dage er jeg blevet gjort opmærksom på, at der er flere forældre i vores kommune, primært dem i Ryomgård, Pindstrup, Kolind og Nimtofte, der skal bruge hele arbejdsdage på at få planlagt tiderne hos tandplejen, når vores børn bliver indkaldt.

Det kan derfor være en udfordring for flere at få det hele til at passe sammen, specielt når tiderne ligger midt på dagen.

Vi skal have alle med. Det at have gode tænder er mindst lige så vigtigt, når vi snakker inklusion.

Vores børn skal have den bedste start på livet, vi ved fra flere undersøgelser, der har været, at dårlige tænder kan føre til mobning, dårlig indlæring og dårlig søvn. Derfor skal vi tænke på en anden måde, så vi kan give alle børn og forældre de bedste muligheder.

Vi som forældre har klart ansvaret for at vores børn kommer til tandlægen. Men er det ikke på tide at tænke en ny løsning ind i kommunen.

Vi ved at tilflyttere blandt andet tænker over den samlede pakke omkring deres børn, herunder også tandplejen. Og hvis man bosætter sig i Hornslet, Rønde og Ebeltoft er der her en fordel.

Når vi tænker på, at vi snart får letbanen, så er det vidst også på tide, vi styrker mulighederne for, at nye familier også tænker længere ud, og ikke kun Hornslet og Rønde.

Jeg mener, at vi skal lave et forsøg, hvor vi får en mobil tandpleje, så den kan komme rundt i hele kommunen og lave de årlige eftersyn, Det skal være nemt for forældrene og børnene, til gavn for alle i hele kommunen.

I dag er der busser som vores skolebørn kan tage for at komme rundt, men det ville klart være en stor fordel, hvis de heller ikke glipper halve dage af deres skolegang.

For os handler det om mennesker, så lad os kigge på flere muligheder for at hjælpe mennesker, så vi gør det nemt for alle og komme til tandlægen.”

Publiceret: 18. April 2017 09:55

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Ebeltoft

ANNONCER
Se flere