Denne collage viser, hvordan det måske kunne blive for vinterbaderne ved Nappedam. Illustration af Henning Buddig
Denne collage viser, hvordan det måske kunne blive for vinterbaderne ved Nappedam. Illustration af Henning Buddig
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Koldt gys: Vinterbadning er nu på vej til Nappedam

Gruppe indkalder til stiftende generalforsamling

Af Thøger Pauli, koordinator i Nappedam Vinterbadere

Vinterbadning med saunamulighed bliver mere og mere populært og indgår endda i nytårsforsætter som noget, der skal prøves i det nye år. Det bliver der, hvis alt går vel, også mulighed for i Nappedam Lysbådehavn, hvor en gruppe arbejder på at etablere en vinterbadeklub med sauna. Gruppen indkalder til stiftende generalforsamling tirsdag 23. januar klokken 19 i klubhuset i Nappedam.

På generalforsamlingen vil deltagerne vedtage et sæt vedtægter, og et udkast kan allerede ses på www.nappedam-vinterbadere.dk samt på vores facebookside 'Nappedam Vinterbadere'. Desuden skal der nedsættes en bestyrelse på fem mand, som sammen med en arbejdsgruppe vil arbejde videre henimod at etablere en saunamulighed og indsamle medlemmer til en saunaklub. Endvidere vil man finde et navn til vinterbadeklubben blandt de forslag, der indkommer.

Som indledning til generalforsamlingen vil formanden for Nappedam Bådelaug, Peter Storm, fortælle om Nappedams spændende historie. Efterfølgende vil der berettes om arbejdsgruppens arbejde og visioner indtil nu.

På gruppens facebookside 'Nappedam Vinterbadere' - som har langt over 200 følgere - er interessen stor. Der er et stort opland, som har langt til nærmeste vinterbademulighed, så der er helt sikkert et behov for en vinterbadeklub med sauna her ved Nappedam med udsigt til Kalø Slotsruin.

Men der er også skeptikere, som aldrig i livet kunne tænke sig at dykke ned i vand, der har en temperatur i nærheden af frysepunktet. Til dem kan vi blot sige, at det hverken er farligt eller gør ondt. Man skal selvfølgelig være indstillet på, at det er et koldt gys efterfulgt af en opvarmning i en varm sauna. Herved er der mange der er helt sikre på, at denne vekslen mellem koldt og varmt styrker immunforsvaret. Det ses også ved, at humøret som regel er højt blandt udøverne – og det er både før og efter badet.

Efter generalforsamlingen er der mulighed for et frivilligt dyp i vandet, men man skal selv medbringe håndklæde og lygte.

Arbejdsgruppen er endvidere vært ved kaffe og kage.

Publiceret: 10. Januar 2018 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ebeltoft Folketidende

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt