Eleverne kom med på en lille træningstur på ruten, da de fik gode råd til, hvordan man løber længere udholdenhedsløb.
Eleverne kom med på en lille træningstur på ruten, da de fik gode råd til, hvordan man løber længere udholdenhedsløb.
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Efterskoleelever løber i 24 timer for udsatte børn

Eleverne på Tirstrup Idrætsefterskole skal løbe 24-timers løb op til efterårsferien – og samler samtidig ind til organisationen Børnehjælpsdagen

Den 12-13. oktober 2017 går Tirstrup Idrætsefterskole traditionen tro 'all in' på Skolernes Motionsdag og sender elever og lærere ud på det berømte og berygtede 24-timers motionsløb. Det kræver planlægning og er en ekstrem styrke- og udholdenhedsprøve for eleverne.

Under de 24 timer skal de 115 elever gennemføre så mange kilometer som muligt. Målet er, at alle som minimum når maratondistancen, 42,195 kilometer, og derudover få mange med i 'klub 100'. Eleverne skal selv planlægge, hvornår de løber, spiser og sover for at få flest kilometer ud af de 24 timer.

Samtidig med at eleverne løber, samler de ind til hjælpeorganisationen Børnehjælpsdagen.

”Fra skolens side vil vi gerne gøre en god gerning, som samtidig er med til at motivere eleverne til at løbe endnu længere. Eleverne i 24 timerløbsudvalget har valgt, at der skal samles penge ind til hjælpeorganisationen Børnehjælpsdagen, fordi de ønsker at støtte udsatte børn og unge, og de ønsker at det skal være en organisation, som hjælper børn og unge her hvor vi er,” fortæller Mathias Mustonen Schjødt, der er én af de lærer, der koordinerer løbet.

Løber penge ind pr kilometer

Konceptet er, at eleverne selv skal finde én eller flere sponsorer, som vil støtte dem med et beløb pr. kilometer, de gennemfører.

Sidste år løb eleverne tilsammen 6.612 kilometer, og indsamlede i alt 67.000 kroner.

I år er der som noget nyt et valghold med til at planlægge løbet. De har valgt, hvem pengene skal gå til – og de er med til at motivere sig selv og deres efterskolevenner til at finde sponsorer og forberede sig mentalt. Det klare mål er derfor både at løbe længere og samle flere penge ind end sidste år. Flere elever går også målrettet efter at slå den individuelle rekord på 123,7 kilometer. Den blev sat af Søren Rømer sidste år.

Det er ikke kun et spørgsmål om at kunne løbe langt. Man skal også vide, hvordan man bruger sine kræfter rigtigt. Pressefoto
Det er ikke kun et spørgsmål om at kunne løbe langt. Man skal også vide, hvordan man bruger sine kræfter rigtigt. Pressefoto

Trænet med en ultraløber

Som en del af forberedelserne til løbet, har eleverne allerede haft besøg af nogle fra Børnehjælpsdagen, som har fortalt om organisationens arbejde og i sidste uge havde de en hel temadag om, hvordan man træner udholdenhed og planlægger et 24-timers løb. Her havde de besøg af Nikolaj Mann, som er én af Danmarks mest erfarne ultraløbere, som både fortalte om løb og tog eleverne med på en løbetur på 24-timers løberuten.

De trænede også udholdenhedsøvelser i hallen – hvor længe kan man holde en flaske vand ud i strakt arm – og hvor længe kan man sidde op ad en væg, før benene giver efter?

”Eleverne er super tændte på opgaven og går ind i det med stort engagement. Hvis vejret bare er nogenlunde, er jeg ret sikker på, at vi nok skal slå kilometerantallet fra sidste år,” siger Mathias Mustonen Schjødt.

tolj

Sidste år fik eleverne på skolen sta helt nye standarder for, hvor langt de kunne løbe. Den rekord er det målet at slå i år. Pressefoto
Sidste år fik eleverne på skolen sta helt nye standarder for, hvor langt de kunne løbe. Den rekord er det målet at slå i år. Pressefoto

Publiceret: 09. Oktober 2017 13:43

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Adresseavisen Ebeltoft

Bøger
ANNONCER
Se flere