Anne-Marie Madsen arbejder til dagligt i Fødevarestyrelsen men havde taget et vikarjob på Grønland.
Anne-Marie Madsen arbejder til dagligt i Fødevarestyrelsen men havde taget et vikarjob på Grønland.
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Dyrlæge fra Mols kan blive årets dyreven

“Jeg gjorde jo bare mit job,” lyder det fra Anne-Marie Madsen.

Af Tommy Loberg Jøns

Dyrlæge Anne-Marie Madsen, der bor i Vriners på Mols, befandt sig i sommers på Grønland i en vikarstilling som embedsdyrlæge, da et klippestykke på størrelse med 42 fodboldbaner faldt i havet og forårsagede en tsunami, der oversvømmede tre bygder i Nordvestgrønland.

“Der er huse, der bliver skyllet helt væk, og folk bliver evakueret fra områderne. Men der er også en masse slædehunde, som bliver efterladt tilbage ved husene,” fortæller Anne-Marie Madsen, der nu er nomineret til Årets Dyreven 2017 i underkategorien Årets Dyrehelt, som Dyrenes Beskyttelse afholder.

Sammen med Arktisk Kommando planlagde hun nemlig, hvordan slædehundene skulle evakueres fra bygderne, hvorhenne hundene skulle placeres i byen Uummannaq, så der var mindst mulig smitterisiko mellem dem og de oprindelige slædehunde i byen, og hvordan der kunne transporteres nok foder og vand til de 200-300 evakuerede slædehunde.

“Det jeg gjorde var bare mit arbejde. Så jeg har ikke tænkt mere over, at der er nogen, der har nomineret mig til sådan en pris. Og det er ikke noget, som jeg bruger meget tid på,” lyder det beskedent fra Anne-Marie Madsen.

Man kan stemme til og med 12. oktober på www.dyrenesbeskyttelse.dk. Vinderne i kategorierne og hovedvinderen afsløres i november.

Publiceret: 03. Oktober 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Adresseavisen Ebeltoft

Bøger
ANNONCER
Se flere