ERROR: Macro headArtikel is missing!
Så glade var de, da oprykningen var en realitet i sidste sæson. Nu skal ÅHG-truppen så forsøge at bide sig fast i 2. division. Foto: Per Pedersen
Så glade var de, da oprykningen var en realitet i sidste sæson. Nu skal ÅHG-truppen så forsøge at bide sig fast i 2. division. Foto: Per Pedersen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Divisionshåndbold: ÅHG glæder sig til at prøve kræfter med 2. division

Aastrup/Hammelev-Grenaas nyoprykkede håndboldherrer ser ud til at kunne bevare truppen fra sidste sæson intakt og supplere den med Frederik Bjerg Andersen, der er kommet fra Hadsten

  • ÅHGS nye cheftræner Rene Smed 'Neser' Nielsen har en fortid som ligaspiller i Bjerringbro og Team Esbjerg og i den italienske 1. divisionsklub Sport Club Meran
  • Trænererfaring har Rene Smed 'Neser' Nielsen fra både ungdoms- og seniorplan
  • Senest som assistenttræner for Randers Håndbolds Ligaherrer
  • I 2. division er ÅHG i pulje med følgende: HRH 74, Roslev, Nøvling IF, Mors-Thy Håndbold 2, Skjern Håndbold 2, Viborg HK, NNFH-Lemvig 2, Aars HK, Hjallerup IF, Mejrup-Hvam, Hornbæk SF 2, HC Midtjylland 2

     

     

HRH 74, Roslev

Nøvling IF

Mors-Thy Håndbold 2

Åstrup/Hammelev - Grenaa

Skjern Håndbold 2

Viborg HK

NNFH-Lemvig 2

Aars HK

Hjallerup IF

Mejrup-Hvam

Hornbæk SF 2

HC Midtjylland 2

Aastrup/Hammelev-Grenaas (ÅHGs) håndboldherrer er gået på sommerferie efter par måneders opstartstræning under ledelse af den nye cheftræner René Smed 'Neser' Nielsen og assistenttræner Carsten Vikkelsø Jensen.

Til august intensiveres træningen yderligere frem mod debuten i 2. division i slutningen af september.

"Vi har haft et par gode måneder, hvor vores nye cheftræner René Smed Nielsen og spillerne er kommet fint ind på livet af hinanden," siger Carsten Vikkelsø Jensen.

I ÅHG glæder man sig over, at den trup, der sikrede oprykningen til 2. division, ser ud til at kunne forblive intakt.

"Alle har har klart tilkendegivet, at de er klar til at prøve kræfter med 2. division," siger Carsten Vikkelsø Jensen.

Fløjspilleren Lasse Mogensen er eneste spørgsmålstegn af studiemæssige årsager. Der forventes en snarlig afklaring.

Holdets måske bedste spiller i oprykningssæsonen, Rasmus Josefsen, som daværende cheftræner Peter Schilling Laursen skaffede til ÅHG, er også klar til at tage en sæson mere.

Dermed er rygter om et skifte til Hammel i 3. division, hvor broderen spiller, skudt ned.

Kristoffer Petersen har spillet strandhåndbold med jævnaldrende fra Nørre Djurs HK denne sommer, men målmandsfænomenet er klar til at gøre en forskel for ÅHG i 2. division. Foto: Nørre Djurs HK
Kristoffer Petersen har spillet strandhåndbold med jævnaldrende fra Nørre Djurs HK denne sommer, men målmandsfænomenet er klar til at gøre en forskel for ÅHG i 2. division. Foto: Nørre Djurs HK

Venstrehånd fra Hadsten

Eneste nye ansigt, der har deltaget i sommertræningen, er Frederik Bjerg Andersen.

Han er kommet til fra Hadsten SK, som ÅHG mødte i sidste sæson i 3. division.

"Frederik bliver som venstrehåndsspiller en forstærkning til vores højre side, hvor han kommer til at køre parløb med Joachim Pedersen og Andreas Lahn Mittet. Han kan kan spille både back og fløj," siger Carsten Vikkelsø Jensen.

"Vi har savnet venstrehåndede alternativer til vores højre side, og det har vi nu fået med Frederik Bjerg Andersen."

Enkelte andre nye spillere har deltaget perifert i sommertræningen, ifølge assistenttræneren, men der er ikke på nuværende tidspunkt udsigt til, at der kommer yderligere forstærkninger til.

"Vi har på forhånd besluttet i samarbejde med vores eliteudvalg, at vi ikke bare skal have tilført nye spillere, der er væk igen efter en sæson. Vores egne spillere, som var med til at rykke op, skal have chancen for at spille i 2. division," siger Carsten Vikkelsø Jensen.

Bliver ikke prügelknabe

Assistenttræneren frygter ikke mødet med 2. division, hvor de jyske akademikere fra JAI Aarhus i sidste sæson fik kærligheden at føle og nærmest prompte blev spillet ud af 2. division på røv og albuer.

"Vi kommer naturligvis til at kæmpe for det, og vores sæsonmål er da også at undgå nedrykning. Vi tror på, at det er muligt, hvis vi møder frem i den fornødne fysiske form. Mit bud er, at vi er gode nok til at hente 16-18 point."

Carsten Vikkelsø Jensen er dog på det rene med, at intensiteten og kvaliteten af de enkelte træningspas skal løftes. Fremmødet skal også være i top.

"Det har spillerne indvilget i, fordi vi simpelthen skal i bedre fysisk form for at have noget at stå imod med i kampene, som bliver langt mere krævende end noget, vi har prøvet tidligere."

Cheftræner René Smed Nielsen har stor fokus på, at vi via bedre fysisk form får lagt meget mere på vores forsvarsspil.

"Kun Odder lukkede flere mål ind end os i sidste sæson," påpeger Carsten Vikkelsø Jensen.

Til gengæld var ÅHG rækkens mest scorende hold med 636 mål i 22 kampe, så det mere end opvejede, at der blev lukket 608 mål ind i egen forsvarszone.

Ifølge den nuværende kampplan skal ÅHG i ilden første gang 24. september på hjemmebane i Åstruphallen mod Aars HK.

Aars HK har i en årrække haft samarbejde med Farsø Håndboldklub under navnet Team Vesthimmerland.

Samarbejdet, der har omfattet de to klubbers to bedste herre- og damehold og har fungeret i otte år, er nu opløst, fordi  Aars HK har valgt at træde ud af samarbejdet.

Ophøret har betydet, at Aars HK efter sommerferien vil have et 2. Division Herrehold og et 3. Division Damehold.

Farsø Håndboldklub får et 2. Division Damehold og et Serie 3 Herrehold.

Publiceret: 04. Juli 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Ebeltoft

ANNONCER
Se flere
Ebeltoft Folketidende
Seneste
Ebeltoft Folketidende
Mest læste
Ebeltoft Folketidende
112
ERROR: Macro disqus is missing!