Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Stå sammen om E45

Af Carl Regli, Tinghøjvej 9, Handrup

En udvidelse af E45 kræver, at de østjyske medlemmer af Folketinget står sammen. Dette burde kunne lade sig gøre på tværs af partiskel. Det er ikke så sært, at en udvidelse af E45 har været på den politiske dagsordenen i Østjylland gennem mange år.

Det er derimod sært, at man med den kommende udvidelse af E45 endnu ikke har fået øje på den gamle hovedvej 21 og hvilke muligheder, der gemmer sig her.

Der bliver måske ikke brug for en VVM-undersøgelse til ovennævnte forslag, så man kan gå i gang med det samme?

Med en motorvej, der går med en linie-føring så tæt ved hovedvej 21, som muligt, med de omfartsveje der bliver nødvendig. Hovedvej 21 går i dag tæt på Aarhus Lufthavn, og videre til Ebeltoft.

Med en sejltid på 45-50 minutter og med de seneste forbedringer af vejnettet på Sjælland, er det oplagt, at man bør lette E45 på denne måde, ikke mindst med den kødannelse der vil komme i forbindelse med udvidelsen af E45.

Med den nuværende færgestørrelse, med 4-8 afgange timen, (med et dobbelt-sporet færgeleje mange flere afgange), kan der blive tale om en aflastning af E45 med den skitserede vejføring. Aflastningen er afhængig af hvor mange færger, der sejler.

For overskuddet på Storebælt kan der købes færger, og skulle det vise sig, at man får købt for mange færger, der på sigt ikke er nødvendige, kan man sælge de overskydende. Vejene vil vel nok, med den støt stigende trafik under alle omstændigheder blive anlagt.

Nogle af de pt. overskydende vejmilliarder, kan bruges til motorvejene.

Aarhus vil få glæde af en motorvej - der er i dag kun motortrafikvej) ud til lufthavnen - hvilket passer fint ind med den kommende udvidelse af byen nordpå.

Strækningen fra lufthavnen ud til færgelejet i Ebeltoft, giver ikke de store problemer, da den allerede er udtænkt/planlagt, men ikke udført.

Publiceret: 19. August 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Ebeltoft

Bøger
ANNONCER
Se flere