Arkivfoto
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Færgedrift - til Sjælland og hjem igen

Af Carl Regli, Tinghøjvej 9, Handrup, 8400 Ebeltoft

Det er her og nu, at rettidig omhu er på sin plads, for at komme videre med den meget beklagelige færgebetjening i Syddjurs og i særlig grad Ebeltoft.

“Vi sejler med dem, der vil sejle med os” fastholder Molslinien vedvarende.

Derfor bør der indledes forhandling med Molslinien om en pris på, hvad det vil koste at 'hyre' tre tidlige afgange fra Ebeltoft ( mandag onsdag og fredag) så tidligt, ( før kl. 8?) at der ikke bliver trafikale problemer med at nå færgen. Den økonomiske risiko dækkes ind ved at enten Syddjurs, eventuelt med hjælp fra andre kommuner, køber/betaler for turene eller garanterer Molslinien et dækningsbidrag, der er så tilpas fristende, at Molslinien vælger at sige ja til tilbuddet.

De kunder, Molslinien under de nuværende forhold aldrig ser af forskellige grunde, som vælger E 45 med Storebælt, kan måske være en ny målgruppe for Molslinien.

Hvordan man kan komme tilbage fra Sjælland til Jylland, anser jeg ikke for nær så stort et problem som det er, at der ikke sejles fra Ebeltoft. Mange erhvervsdrivende kan måske gå hen og blive en stabil brugergruppe, selvom der kun bliver tale om tre afgange om ugen fra Ebeltoft.

Jeg tror, at med en sejlplan der er til at regne med, vil der være flere, der vil benytte færgen fra Ebeltoft - med den trafik-usikkerhed, der er forbundet med at skulle nå en færge fra Aarhus, selv med den noget kortere køretid til Aarhusfærgelejet end til Ebeltoft. Jeg tænker her på kødannelse indtil færgelejet i Aarhus.

Publiceret: 19. August 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Ebeltoft

Bøger
ANNONCER
Se flere