Business Djurslands logo, sammen står vi stærkere.
Business Djurslands logo, sammen står vi stærkere.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Business Djursland: Djursland er Danmarks Bermuda trekant

Business Djursland ønsker et nyt færgeforlig, der tilgodeser færgeoverfarten til- og fra Djursland

Business Djursland

Business Djursland er en sammenlægning af de to foreninger Djursland Erhvervsråd og Syddjurs Erhvervsforening, og er en ny interesseorganisation for erhvervsvirksomheder og personer med interesse i erhvervslivets udvikling på Djursland.

Business Djurslands vision for 2020 er at skabe vækst på Djursland. Hvorfor både den flydende, flyvende og digitale infrastruktur er en vigtig rammebetingelse. Der lød derfor et stort opråb fra Business Djursland til politikerne, da Mols Linjen først i juli annoncerede aflysning af flere afgange mellem Djursland og Sjælland.

Et motoruheld på Molslinjen på færgen mellem Aarhus og Odden i begyndelsen af juli, betød, at Ebeltoft måtte bøde for tabet. Dette fordi færgen Max Mols blev trukket væk fra Ebeltoft-overfarten og flyttet til Aarhus i stedet. Det har resulteret i aflysninger af en række weekendafgange på den velbesøgte overfart, for at tilgodese Aarhus-overfarten, uddyber Business Djursland i en pressemeddelelse.

Vi holdes som gidsler

Flere af Business Djurslands medlemmer, særligt dem i turismebranchen, mærkede til de komplikationer det gav, når de skulle forklare gæsterne at de måtte køre til Aarhus, for at nå en færge. Det gav anledning til undren og utilfredshed hos erhvervslivet på Djursland og fik samtidig Business Djurslands formand til at sammenligne farvandet omkring Djursland med den berygtede Bermuda-trekanten.

”Færgerne forsvinder som dug for solen, og ingen tør derfor sætte nye ind da der ikke er fri konkurrence på området,” udtaler Business Djursland.

”Djursland har været nedprioriteret hos Molslinjen gennem de senere år, og at vi nu endnu en gang må stå for skud er dybt beklagelige. Vores erhvervsliv og befolkning holdes som gidsler i det spil, og derfor må vi appellere til vores politikere om, at de kommer på banen, så der forhåbentligt kan blive noget konkurrence på Kattegat-ruterne” udtaler Business Djursland i en pressemeddelelse.

”Vi er sikre på, at der er bred enighed om, at tiden er vokset fra det trafikforlig, der blev indgået, dengang Molslinjen fik koncession til ruterne. Det er nye tider og de skal efterkommes,” mener foreningen.

Til kamp for retfærdiggørelse

Ifølge Business Djursland burde politikerne have reageret på de nye tider og trafikmængder, der er vokset i de år, der er gået, siden trafikforliget blev indgået.

“Vi har ingen intentioner om at stoppe kampen for retfærdiggørelse af Djursland, og vil med et samlet Djursland i ryggen opfordre lokale politikere og MF'ere i Østjylland til at få lavet et nyt færgeforlig, og således kæmpe imod yderligere nedskæringer og forringelser af færgeoverfarten til- og fra Djursland,” udtaler Business Djursland i pressemeddelelsen.gs

Publiceret: 17. August 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Ebeltoft

Bøger
ANNONCER
Se flere