Se her konfirmander:

Sammen giver vi festtøjet en tur mere

Det er hipt at være med på genbrugsbølgen og der er penge at spare for vordende konfirmander og deres familier

”Der er jo stadig mange gode timer tilbage i en konfirmationskjole eller en blazer, som kun har været brugt én gang”, siger sognepræst Maria Baungaard med et glimt i øjet, og en flot hvid kjole i hånden – det som nogen kalder en 8-timers kjole. Fordi den højst har været anvendt én dag.

Maria Baungaard står i spidsen for Syddjurs-kirkernes populære initiativ med at genbruge konfirmanders festtøj, og hun har masser af lækkert konfirmationsfesttøj på bøjlerne, der er klar til endnu en fest. Noget af tøjet har stadig prismærke, så det har næppe nogen sinde været i brug.

Kjoler og skjorter kommer fra gavmilde familier, og via kirkerne gives det videre til de kommende konfirmander og deres familier, som kan se en både økonomisk og bæredygtig pointe i at genbruge godt tøj, som man kan modtage ganske gratis.

Ilse Nielsen, leder af Danmission Genbrugsbutik i Rønde og sognepræst Maria Baungaard er klar til at trække konfirmanderne i flot genbrugstøj

Ilse Nielsen, leder af Danmission Genbrugsbutik i Rønde og sognepræst Maria Baungaard er klar til at trække konfirmanderne i flot genbrugstøj

Kig i Genbrugsbutikken

Maria Baungaard og kirkerne går nu et gear op. Hun har givet håndslag til Ilse Nielsen, der leder Danmission Genbrugsbutik i Rønde, om en forstærket indsats, der for alvor kan få de unge til at trække i kun ganske lidt brugt festtøj på deres store dag.

Ilse Nielsen og hendes stab af frivillige i Danmission Genbrugsbutik på hovedgaden i Rønde deltager i indsamling af konfirmationstøj, og her i foråret præsenterer de et udvalg af tøj til både piger og drenge i et af butikkens store vinduer.

Ilse Nielsen fortæller, at det er tænkt som inspiration og lyst til at også at gå videre til store udvalg af både kjoler, skjorter, jakker, bukser, butterflies og sko, som opbevares i provstiets hus på Molsvej 8. Hvis man altså ikke lige finder den rette model i genbrugsbutikken. Her kan konfirmandens far og mor til gengæld finde deres eget festtøj, fortæller Ilse Nielsen. Det er der naturligvis en pris på, i modsætning til konfirmandtøjet, der som nævnt er gratis. Men voksne kan blive særdeles flot klædt på for små penge.

Moden holder

Nogle spørger, om stil og mode nu også holder i konfirmationstøj, sådan år efter år. På deres store dag, vil konfirmanderne jo gerne se super godt ud.

Maria Baungaard beroliger: ”Konfirmationskjoler er jo klassiske, ligesom drengenes blå eller sorte blazere. Og for mange af de unge er det jo hipt at være med på genbrugsbølgen. At signalere ansvar og holdning til forbrug og den slags. Jeg vil nok ikke gå så langt som til at sige, at det næsten er yt, at købe nyt – men jeg synes faktisk det er fjollet og dyrt ikke at prøve den her mulighed”.

  • Samarbejde om genbrug af konfirmationstøj mellem Syddjurs-kirkerne, Molsvej 8 i Rønde og Danmission Genbrug Rønde, Hovedgaden 45.
  • Kirkernes kontaktperson er sognepræst i Mørke Maria Baungaard. Hvis man ønsker at se udvalget af festtøj, eller aflevere tøj (der er efterspørgsel på lidt anderledes kjoler til piger, fx med lange ærmer), kan man kontakte Maria på 5152 7446 eller mfra@km.dk 

Publiceret 28 February 2018 15:06

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV