Jubilæum:

Genbrugsbutik runder de 30 på den høje klinge

Kirkens Korshær Genbrugsbutik i Hornslet leverer godt en million årligt til socialt arbejde blandt udsatte mennesker i Danmark

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der skal et stort og frivilligt engagement til at holde en genbrugsbutik kørende på 30. år. Det er tilfældet med den velassorterede og 1.000 kvadratmeter store Kirkens Korshær Genbrugsbutik i Hummels lokaler på Løgtenvej i Hornslet.

Hele 52 lokale damer og 7-8 herrer er tilknyttet butikken, der holder åbent alle ugens dage minus søndag som det øvrige butiksliv i Hornslet.

Klokken 10-17 mandag til fredag og klokken 10-13 lørdag.

“Vi arbejder med et formiddags- og eftermiddagshold med 4-5 på hvert,” fortæller bestyrelsesformand Bent Nielsen.

Han afløste ved årsskiftet Grethe Andersen som formand.

“Alle arbejder frivilligt, og som hovedregel er hver enkelt klar til at tage en vagt om ugen i butikken,” forklarer den nyvalgte formand, der selv kom med i arbejdet for fire år siden.

“Det er samværet og det gode formål, som får folk til at engagere sig. Kaffe, en sommerudflugt og en årlig julefrost er lønnen,” siger kasserer Poul Erik Andersen, gift med den tidligere formand.

Han bemærker, at pengene går til socialt udsatte hertillands. Kirkens Korshær driver varmestuer, herberger, bofællesskaber og samtaletjenester for hjemløse, fattige, psykisk syge, misbrugere, tidligere indsatte, ensomme og andre udsatte mennesker i 29 byer rundt om i Danmark.

Fra v.: Kasserer Poul Erik Andersen (tv.), formand Bent Nielsen og tidligere formand Grethe Andersen er blandt de cirka 60 frivillige, der driver Kirkens Korshærs Genbrugsbutik i Hornslet med stor succes. En årlig omsætning på 1.5 mio. og en årlig million til Kirkens Korshærs sociale arbejde. Foto: Lars Norman Thomsen

Fra v.: Kasserer Poul Erik Andersen (tv.), formand Bent Nielsen og tidligere formand Grethe Andersen er blandt de cirka 60 frivillige, der driver Kirkens Korshærs Genbrugsbutik i Hornslet med stor succes. En årlig omsætning på 1.5 mio. og en årlig million til Kirkens Korshærs sociale arbejde. Foto: Lars Norman Thomsen

Jubilæum 12. februar

Det er en genbrugsbutik i særdeles god gænge, der 12. februar kan fejre 30 års jubilæum.

De sidste fire år har omsætningen været marginalt over eller under halvanden million kroner.

“Vi sender årligt cirka en million til Kirkens Korshær,” siger kassemesteren stolt.

Jubilæet markeres blandt andet med udsalgspriser - samtlige varer kan på jubilæumsdagen købes til halv pris.

Alt til faget...

Der mangler ikke noget?på hylder og gulv i det store, rektangulære butikslokale, der virker voluminøst og langstrakt, når man forcerer indgangspartiet allerførste gang.

Her er små og store møbler til hele huset, tøj til både børn og voksne, køkkengrej, legetøj og en ordentlig bogsamling. Deres udsendte benyttede sig af tilbuddet om at fylde en plastikpose med bøger for en fem'er.

12 bøger blev hjembragt med en pæn litterær spændvidde fra 'Michael Laudrups tænder' over afdøde Jan Sonnergaards 'Sidste søndag i oktober' til den tidligere Venstre-furie, Birthe Rønn Hornbechs 'Så gik der politik i det ...' og 'Erotikkens Kulturhistorie'.

“Vi har ingen problemer overhovedet med at få nye varer på hylderne. Fx. henter vi mange dødsboer,” fortæller Bent Nielsen.

Tirsdag, onsdag og torsdag er faste afhentningsdage fra middagsstunden af.

“Vi både henter varer - og leverer mod betaling,” siger Bent Nielsen.

Alt rengøres og undersøges minutiøst ved hjemkomsten, før det kommer på hylderne med prisskilt på.

“Vi sætter selv priser på, og det er så PRISEN. Vi har i butikken en klar regel om, at vi aldrig prutter med kunden om prisen,” understreger formanden.

Publiceret 09 February 2018 13:42

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV