Unge lærer rengøring som studiejob

Rengøringsakademiet er navnet på et nyt samarbejde om rengøring og klargøring af sommerhuse i Syddjurs

EBELTOFT: Rengøringsakademiet er navnet på et nyt og utraditionelt samarbejde imellem to store aktører på hver deres område - Novasol Dansommer i Ebeltoft og Servicekompagniet.

Sammen vil de lære unge studerende at rengøre og klargøre sommerhuse i Syddjurs på attraktive vilkår. Stor fleksibilitet og en god timeløn er nogle af virkemidlerne.

”Det er ganske enkelt et skønt fritidsjob og passer rigtig godt til studerende, fordi det primært foregår i sommerferien og i weekenden. Vi tilrettelægger selv vores arbejde, og selv om vi nogle gange har travlt, er det meget frit. Jeg kører fast sammen med min kusine, så det er også hyggeligt,” fortæller Thilde Bakmann, der studerer på Aarhus Universitet og har fritidsjob med rengøring af sommerhuse.

Efter hendes mening er det en helt perfekt måde at tjene penge på ved siden af studiet. Nogle af dem har hun netop brugt på at skifte bilen ud. Rengøringsjobbet har hun haft i fire år, siden hun gik på HF.

Mere rent end hjemme

I sin tid fik hun grundig instruktion i arbejdet af Johnny Kristensen fra Servicekompagniet, som også kommer til at stå for oplæringen i Rengøringsakademiet.

”Vi deler de unge op i hold og tildeler dem huse, som vi tager dem med ud til og viser og forklarer, hvorefter de får lov til at prøve selv. Først når de kan det, de skal kunne, bliver de sluppet løs på egen hånd. Efterfølgende tjekker vi naturligvis op, så vi holder en høj standard for rengøringen. Et sommerhus skal være mere rent end derhjemme,” forklarer Johnny Kristensen, som ejer Servicekompagniet.

De unge studerende i Rengøringsakademiet får løn under oplæringen og bliver i praksis ansat af Servicekompagniet, som dermed påtager sig ansvaret for kvaliteten og ikke mindst ergonomien, så de unge lærer alt om for eksempel, hvordan man vrider en klud, bruger handsker samt indstiller og håndterer en støvsuger korrekt.

Man anbefales at søge sammen med en ven, kæreste eller familiemedlem, man svinger godt med, så man kan danne et rengøringshold.

Thilde Bakmann, som har haft rengøringsjobbet i fire år, viser den app, alle ansatte har til at holde styr på rengøringen i husene. Foto: Historiesnedkeren.dk

Thilde Bakmann, som har haft rengøringsjobbet i fire år, viser den app, alle ansatte har til at holde styr på rengøringen i husene. Foto: Historiesnedkeren.dk

Behov for 40-60 unge

Ingrid Skytte Ribergaard, der er serviceofficemanager hos Novasol Dansommer i Ebeltoft, anslår, at der er behov for imellem 40 og 60 unge i Rengøringsakademiet. De vil skulle klargøre typisk 400 huse på en lørdag i højsæsonen.

Derfor håber hun, der er mange studerende fra for eksempel Djurslands gymnasier, som får lyst til at prøve Rengøringsakademiet af. jesl

Publiceret 07 February 2018 15:01

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV