Koncert:

Lysmesse med koret Cantica

Cantica Børne- og Ungdomskor fra Horsens opfører sammen med årets konfirmander en smuk og stemningsfuld aftensang søndag i Tirstrup Kirke

Af
Af Lars Norman Thomsen

Cantica-korene (Cantica, lat. canticum 'sang') har i efterhånden mange år haft tradition for at give koncert i Tirstrup Kirke. Traditionen fortsætter i år, hvor korene fremfører lysmessen 'Og lyset skinner i mørket' dirigeret af Kevin Laplante. Desuden medvirker årets konfirmander. 

Messen er skrevet og sammensat af salmedigter og tidligere sognepræst Holger Lissner, mens musikken er komponeret af Michael Bojesen på bestilling af Canticakorene i 2013. Værket handler om lys og mørke og om at være lys for hinanden med Kristus.

Cantica Børne- og Ungdomskor synger korsangene ledsaget af et lille ensemble af cello, klaver, orgel og slagtøj. Undervejs læser præst og konfirmander tekster og bønner.

Cantica-korene hører til i Vor Frelsers Kirke i Horsens. Korene blev startet i 1979 og er bedst kendte for deres medvirken i programmet 'Før Søndagen', men har også glædet mange mennesker 'live' ved talrige koncerter i Horsens og hele landet.

Korene har gennem tiden udgivet flere plader og CD'er, samt været på adskillige turnéer til bl.a. USA, Island og England.

Korene ledes i dag af Kevin Laplante og Nicolai Nielsen.

Lysmessen begynder klokken 16.

Publiceret 03 February 2018 14:51

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV