Seriefodbold:

Allingåbro og Rougsø FF samarbejder på seniorfronten

Den kommende sæson skal bruges til at teste, om der er opbakning blandt spillerne i de to klubber til et tættere samarbejde om seniorfodbolden

Af
Af Lars Norman Thomsen

Lørdag 3. februar starter et nyt fodboldsamarbejde, når klubberne Rougsø FF og Allingåbro IF inviterer til fælles nytårsappel i Ørsted.

De to klubber er blevet enige om at samarbejde tæt om seniorfodbolden og afprøve interessen og mulighederne i den kommende sæson. Cheftræner bliver den garvede Jesper Møgelvang, der de seneste par år har været cheftræner for Rougsø FF.

“Rutinerede Tommy “Pluto” Jørgensen skal bistå mig med træningen, og han får ansvaret for andetholdet i Serie 5,” fortæller Jesper Møgelvang, der selv får ansvaret for førsteholdet i Serie 3.

I første omgang starter træningen på neutral grund, kunstgræsbanen på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole. Her trænes der hver onsdag klokken 19-21 - første gang onsdag 7. februar.

Vigtigt for fodbolden

Rougsø FF blev en realitet i 2007, da de tidligere arvefjender, Holbæk og Ørsted, besluttede at kæmpe sammen indenfor kridtstregerne.

Samarbejdet har forløbet fint siden da.

Allingåbro har til gengæld kørt lidt på pumperne de senere år i takt med, at mange tidligere førsteholdsspillere kom tættere på sidste salgsdato og lagde støvlerne på hylden.

Ørsted og Allingåbro har tidligere været arvefjender, der kæmpede om hver centimeter på banen, når de to mandskaber krydsede klinger.

Nu skal også de to klubber trække på samme hammel.

“Det bliver et spændende forår, vi går i møde, og det bliver spændende at se, hvordan samarbejdet med Allingaabro kommer til at fungere. Vi spiller selvfølgelig for at bibeholde de to hold i Serie 3 og i Serie 5, men det er mindst lige så vigtigt fortsat at kunne tilbyde seniorfodbold i den nordvestlige del af Norddjurs Kommune,” siger Jesper Møgelvang.

Farvel til flere

Hvordan truppen kommer til at tage sig ud, har cheftræneren ikke helt overblikket over endnu.

Status lige nu er, at unge Mathias Severinsen overvejer sine muligheder. Han var til nytårsappel i IF Midtdjurs, men har også spøgt i Vivild IF, forlyder det.

Jonas Kusk holder pause for at renovere en ejendom, Mads Kusk er langtidsskadet, Lars Thomsen skal bygge hus, men han skal gerne spille kampene - de to Allingåbro-drenge Mikkel Fisker og Søren Bugge kommer ikke til at spille, da Mikkel Fisker fortsat er skadet, og Søren Bugge vil holde en pause efter to stærke sæsoner på Rougsøs midtbane.

Det betyder, at rutinerede Rougsø FF-gutter, som Mikkel Knudsen, Jesper Thomsen, Anders Lindegaard, Jannick Nielsen og Søren Bai kommer til at bære holdet i denne sæson suppleret med en række unge spillere, der har snust lidt til Serie 3 de sidste par år.

“Så skulle der gerne komme 8-10 unge spillere fra Allingaabro IF til at supplere alle de unge spillere i Rougsø,” siger Jesper Møgelvang.

Han har planlagt seks træningskampe til Serie 3, mens Serie 5 er tilmeldt træningsturneringen.

Lørdagens nytårsappel er klokken 13.

Publiceret 02 February 2018 13:01

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV