Ole Thestrup er død

Den folkekære skuespiller, der afsluttede sin skuespilleruddannelse i Aarhus, er død. Det oplyser Ritzau, der har snakket med familien

Af
Jonas Wrede Hansen

Ole Thestrup er død. Det oplyser Ritzau, som har talt med familien, ifølge Ekstrabladet. Mediet skriver, at skuespilleren de sidste måneder kæmpede med en hjernesvulst. Han blev 69 år.

Ole Thestrup blev født og voksede op i Koed på Djursland, hvor han boede i et meget markant hus og blev kendt for, at han ofte stod og spillede trompet på terrassen. Ole Thestrup kom på Ryomgaard Realskole og senere på Grenaa Gymnasium. 

Han vendte ofte tilbage til barndomsegnen og var altid villig til at stille op, hvis han var 'hjemme' på Djursland, hvor han stadig har familie.

Ole Thestrups onkel var Knud Thestrup, der som konservativ justitsminister for 40 år siden frigav pornoen og var med til at indføre udvidet adgang til abort.

Et liv som skuespiller

Har havde altid villet være skuespiller, og som 25-årig blev Ole Thestrup optaget på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater, hvorfra han også afsluttede sin skuespilleruddannelse i 1976.

Efterfølgende har han været med i et hav af danske film, tv-serier og teaterforestillinger. 

I april 2017 måtte Ole Thestrup dog på grund af sygdom melde afbud til forestillingen Røde Orm, som Det Kongelige Teater satte op på Moesgaard Museum i Aarhus. 

Tilbage i oktober måned sidste år lød Ole Thestrup optimistisk omkring sin sygdom, da han til BT fortalte, at han regnede med, at han inden længe var klar til at arbejde igen. 

"Jeg har ringet rundt til studier og sagt, at de godt kan begynde at ringe til marts eller april. Ellers laver jeg sgu noget selv. Jeg bliver 70, så der er også grænser for, hvor meget jeg kan. Det gør ikke noget, hvis ikke der kommer så meget. Jeg har lavet mit. Så jeg bliver ikke trist, hvis ikke der kommer noget," sagde han dengang til BT.

Lukkede sin Facebook-profil

For blot 20 dage siden valgte Ole Thestrup så at lukke sin Facebook-profil ned, så kan kunne fokusere på at bekæmpe sygdommen, skriver Ekstra Bladet. Han skrev dengang følgende besked til sine følgere: 

'Kære allesammen, kolleger og venner og familie, jeg lukker min facebookprofil til aften, ikke fordi jeg er ved at nå slutningen, men fordi jeg gerne have fred og ro til at kæmpe min egen kamp mod kræften!!!'

'ude på den anden side, den gode eller den dårlige, forhåbentlig den gode, så starter jeg en ny profil op, Tak for nu, hold jer muntre!!!!', skrev han den 11. januar."

I september sidste år modtog Ole Thestrup Lauritzen-prisen, der er landets ældste skuespilpris. 

Han efterlader sig en kone og to børn samt flere børnebørn. 

Publiceret 02 February 2018 11:30

Ebeltoft Folketidende nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ebeltoft Folketidende
SENESTE TV