Politik:

Ny PUK-udvalgsformand klar til at lære

Lige dele snusfornuft og nysgerrigheden bliver drivkraften i Riber Anthonsens arbejde som ny udvalgsformand

Af
Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

Da rådhusuret slog tolv nytårsnat var Riber Anthonsen (V), 48, formelt en af de 12 nyvalgte i Syddjurs Byråd.
Ikke nok med det. Han er nu også formand for Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, i folkemunde PUK-udvalget, hvor han afløser en rutineret politisk ræv som SF's Kirstine Bille, der har 20 års politisk erfaring som ballast.
For at det ikke skal være løgn, så består hele det nye PUK-udvalg af debuterende novicer ud i lokalpolitik.
Det kunne godt medføre den tanke, at udvalgsformanden ryster lidt på hænderne, før han snart skal i gang for alvor, og telefonerne begynder at kime ham ned.
“Nej, slet ikke. Uden at det skal misforstås, så har jeg det bedst, hvis jeg selv sidder for bordenden,” smiler Riber Anthonsen.
“Der kommer selvfølgelig en læretid for mig, ligesom der kommer det for de andre nye, men jeg glæder mig til en spændende, anderledes opgave, og har også sørget for at få indrettet min hverdag på, at der skal bruges timer på at være politiker.”
“Jeg ser det ikke som en ulempe, at vi er fem nye i PUK-udvalget. Det kan sagtens vise sig at være en fordel, at ingen møder frem med en dagsorden om, at 'sådan plejer vi at gøre'. Jeg ved af erfaring, at man kan kommer langt ved at være nysgerrig og bruge sine sunde fornuft, og det har jeg tænkt mig at gøre”.

Ansat ny medarbejder

Riber Anthonsen bor sammen med sin familie, kone og tre børn, på den historiske og meget smukke Ommestrupgård - en spytklat eller to fra Mørke.
Ommestrupgård har sin egen historie som familiegård for forskellige slægtsled. I Mørke sogn menes Ommestrupgård således at have været i Århus Bispestols eje.
“Min kone Birgittes (Braae, red.) familie har en lang historie på Ommestrupgård,” fortæller Riber Anthonsen, der selv er født og opvokset i Smouen mellem Thorsager og Rønde.
Både konen og han har en landbrugsuddannelse, men det er Riber Anthonsen som tager sig af gårdens daglige drift. Konen har bygget på sin uddannelse og arbejder til daglig med at rådgive landmænd.
For at få tid til sit politiske formandshverv har Riber Anthonsen allerede indrettet sig, så han ikke bliver fanget mellem de to berømte stole.
“Jeg har valgt at ansætte en mand på halvtid for de penge, som jobbet som politiker giver mig,” fortæller han. “Jeg fik det råd fra tidligere amtsrådspolitiker Tage Skovgaard Jensen, som selv var landmand, og det har jeg fulgt.”

De næste fire år skal Riber Anthonsen dele sin tid mellem det at være selvstændig landmand og udvalgsformand. Han har indrettet sig, så han ikke falder mellem to stole. Alle fotos: Lars Norman Thomsen

De næste fire år skal Riber Anthonsen dele sin tid mellem det at være selvstændig landmand og udvalgsformand. Han har indrettet sig, så han ikke falder mellem to stole. Alle fotos: Lars Norman Thomsen

Stoppet som formand

Riber Anthonsen har ligeledes valgt at stoppe som hovedformand i Mørke IF.
En PUK-udvalgsformand har også idrætten i sit ressort, og derfor skal der være rene linjer fra start. Mørke IF skal finde en ny hovedformand.
“Men jeg fortsætter som gymnastiktræner for springholdet Rosenholm-Mix,” fastslår han.
“Efter at vi har indviet det nye Syddjurs Springcenter i Mørke har vi oplevet et medlemsboom uden lige, så vi har været nødt til at lukke for yderligere tilgang. Gymnastikken har altid haft min store interesse, så den vil jeg ikke lægge på hylden.”

Publiceret 09 January 2018 16:09

SENESTE TV